GÜNDEMİ SARSACAK İDDİA | TRT Genel Sekreteri’nin Makam Aracında 7.5 Kilo Uyuşturucu Yakalandı!
GÜNDEMİ SARSACAK İDDİA | TRT Genel Sekreteri’nin Makam Aracında 7.5 Kilo Uyuşturucu Yakalandı!
İçeriği Görüntüle

Türk futbolunun ve iş dünyasının son dönemde en çok konuştuğu davalardan biri olan kara para aklama soruşturmasında sıcak bir gelişme yaşandı. Bir süre önce tutuklanarak cezaevine gönderilen Galatasaray'ın eski yöneticisi ve iş insanı Erden Timur’un serbest bırakılmasına karar verildi.

Savcılık da Tahliyesini Talep Etti

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi ve Aklama Suçu Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" soruşturması kapsamında tutukluluk durumu yeniden değerlendirildi.

Erden Timur'un hukuk ekibi, aylık tutukluluk incelemesi kapsamında hazırladıkları kapsamlı ve tahliye talepli dilekçeyi soruşturmayı yürüten savcılığa sundu. Dosyadaki mevcut delil durumunu ve avukatların itiraz dilekçesini inceleyen Cumhuriyet Savcısı, Timur'un tahliye edilmesi yönünde görüş bildirerek dosyayı mahkemeye sevk etti.

Sulh Ceza Hakimliği Serbest Bıraktı

Savcılığın tahliye talebini ve müdafi avukatların beyanlarını değerlendiren İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, serbest bırakılma kararını onayladı. Mahkeme, eski Galatasaraylı yönetici Erden Timur'un tahliyesine hükmetti.