Silivri Cezaevi’nde 2011 yılında hayatını kaybeden eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında, dönemin Silivri Cumhuriyet Başsavcısı, cezaevi savcısı ve Kozinoğlu’nun koğuş arkadaşına yönelik İstanbul ve Ankara’da, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nca eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, Kozinoğlu’nun koğuş arkadaşı emekli Deniz Yüzbaşı Hasan Ataman Yıldırım, soruşturma hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar veren ve daha sonra FETÖ kapsamında meslekten ihraç edilen dönemin başsavcısı Ali İşgören ile olay tarihinde cezaevi savcısı olarak görev yapan, olay yeri incelemesine katılan ve daha sonra FETÖ kapsamında meslekten ihraç edilen eski Cumhuriyet savcısı Necip Doğan gözaltına alındı.

Edinilen son dakika bilgisine göre, geçmişte kritik görevlerde bulunmuş olan Hasan Atilla Uğur hakkında adli makamlarca gözaltı kararı alındı. Uğur, daha önce 1992-1996 yılları arasında Mardin'in Kızıltepe ilçesinde işlenen yargısız infaz ve zorla kaybetme olaylarına ilişkin açılan Kızıltepe JİTEM Davası'nda sanık sıfatıyla yargılanmıştı. Soruşturmaya ve gözaltı kararının detaylarına ilişkin gelişmeler yakından takip ediliyor.

Esenyurt’taki "İsimsiz Okul" Yeni Döneme de Tartışmalarla Başladı
Esenyurt’taki "İsimsiz Okul" Yeni Döneme de Tartışmalarla Başladı
İçeriği Görüntüle

HASAN ATİLLA UĞUR KIBRIS'TA

Öte yandan, Kozinoğlu’nun bir diğer koğuş arkadaşı emekli Jandarma Albayı Hasan Atilla Uğur hakkında gözaltı kararı verildi. Uğur’un Kıbrıs’ta olduğu öğrenildi.