Cumhuriyetin 100. Yılına yakışır bir kongre ve kültür merkezi Susurluk’a kazandırıldı. Susurluk Belediyesi’nin hayata geçirdiği Kongre ve Kültür Merkezi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney ve başkanlığını Ali Rıza Yıldız’ın yaptığı İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu’nun katılımıyla kapılarını açtı.

GÜNEY: SUSURLUK BU BÖLGENİN CAN DAMARIDIR

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney yaptığı konuşmada Susurluk’un öneminden bahsetti. Güney şunları söyledi; 

“Susurluk bu bölgenin su havzasıdır. On binlerce kanatlı hayvanın ekonomiye kazandırıldığı ve günde 40 binden fazla aracın geçtiği bir merkezdir.

Çocukları geleceğe hazırlamak adına çok önemli görevlerimiz var. Bizim görevimiz sahip çıkmak ve yöremizi tanıtmaktır. Biz sadece çözüme odaklıyız. Ayrıca birlik ve beraberlik içinde olmazsak herkes bizi nasıl alt edeceğinin hesabını yapar. Bu birliği sağlamanın temeli de Atatürk ilkeleridir.

İlk teslim aldığımızda 7 köyümüze hizmet etmemişler. Biz bütün köylerimizin bir dediğini iki etmedik. Memurlarıma, personellerime huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum. Halkın parasının ne kadar kutsal olduğunu bildiğimiz için yaptık. Biz bunu tüm ülkeye yayarsak emin olun ekonomisi düzelir bu ülkenin.

Ben bu ülkenin subaylığını yaptım. Rumeli göçmeniyim. Bizden bu vatana hain çıkmaz. Biz devlete bağlı insanlarız. Bu nedenle genel başkanımız da benim için çok kıymetlidir. Bugün Susurluk halkına çok güzel bir gün yaşattınız. Seviliyorsunuz genel başkanım gördünüz.”

AKŞENER: BEN İÇİŞLERİ BAKANI OLDUYSAM CUMHURİYET SAYESİNDE

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyetini kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önemine değinen Akşener, “Köyde doğup büyüyen ben bu ülkenin İçişleri Bakanlığı’na kadar gelmişsem bu Cumhuriyet sayesindedir ve Cumhuriyet başarmıştır.” dedi.

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney'i Susurluk'a tekrar aday olarak açıklayan Akşener konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Bugün Cumhuriyetle Osmanlı’yı ayıranlar hata içindedir. Osmanlı bizim ecdadımızdır. Türkiye Cumhuriyeti de elimizdeki en değerli varlığımızdır. Örneğin Cumhuriyet olmasaydı Sayın Erdoğan Başbakan ve Cumhurbaşkanı olamazdı. Babasının mesleği neyse onu yapacaktı. Ben de aynı şekilde İçişleri Bakanı olamazdım.”

“FİLİSTİN’İ DESTEKLEYELİM AMA CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINI COŞKUYLA KUTLAYALIM”

Filistin Mitingi hakkında konuşan Akşener, “Şu an Filistin’deki katliamın karşısında durmak; bırakın Müslümanları her insanın görevidir. Ama eğer 100. Yılını kutlamak zorunda olduğumuz Cumhuriyet için plan program yapılması lazımken Filistin Mitingi yaparsan bu olmaz. Biz hiçbir şekilde davet edilmedik. Ve yerel seçimlere giderken Gazze’nin karşısında olanlar ve Gazze’nin yanında olanlar gibi bir kutuplaştırmaya gidiliyor ve 29 Ekim’den önceki gün Filistin Mitingi yapılıyor. Bunlar ya Osmanlı ya Cumhuriyet diyerek milletimizi bir seçime götürüyor.” ifadelerini kullandı.

Kavga ettiği arkadaşının kuzenini kalbinden bıçakladı Kavga ettiği arkadaşının kuzenini kalbinden bıçakladı

“HİZMETLERİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE ANLATMAMIZ GEREKİYOR”

İYİ Partili Susurluk Belediyesi’nin başarılarını anlatan Akşener, “Biz İYİ Parti olarak bu iki kutbun karşısında olduğumuzu söyleyerek siyasete başladık ve partimizi kurduk. Milletimiz bize girdiğimiz ilk seçimde muhalefet olma görevi verdi ama sonra bir baktık ki biz terörist olduk, FETÖ’cü olduk, Kandil’e gittik, olmadığımız şey kalmadı.

Susurluk’ta bizim başkanımız bizim hayalimizdeki iyi belediyeciliği ortaya koydu. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Bugün tüm hizmet alanlarında şunları gördüm; birincisi çocuklara ulaşmak, ikincisi kadınlara ve üçüncüsü atanamayan kızlarımıza ulaşılmış. Bunları milletimize anlatmamız lazım.

Buradaki şeker fabrikasında belediyenin hissesine düşen paydan elde edilen şekerler ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtılıyor. Yine ata tohumlarıyla ekmek üretiliyor, fiyatı da 6 lira.

Bunları niye anlatıyorum biliyor musunuz? Tasarruf var burada. İtibardan tasarruf edilmez zihniyeti yok. İnsanlara, çiftçiye iş imkanı yaratıyor. Bu Susurluk’a ve Kuvayi Milliye’nin merkezi Balıkesir’e yakışan bir yönetim sergiliyor başkanımız.

Sonuç olarak Cumhuriyet bizim, Osmanlı bizim, Atatürk bizim ayrım yapmayacağız. İYİ Parti de iktidara gelecekse bu yaptığımız hizmetleri en iyi şekilde anlatacağız.” diye konutşu. Sümeyra Duğan/KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı