Susurluk Belediyesi 2019’da Nurettin Güney’in göreve gelmesiyle birlikte tüm ilçede tabiri caizse bir seferberlik başlatarak, tüm çalışma enerjisini kadınlara, çocuklara, tarıma ve hayvancılığa veriyor.

Cumhuriyetimizin 100. Yılında geniş imkanları bulunan Susurluk Kongre ve Kültür Merkezi’ni ilçeye kazandıran Susurluk Belediyesi, önemli konukları da misafir etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu, kültür merkezinin açılışına katıldı.

Açılış sonrasında çeşitli etkinliklere de imza atılarak Susurluk Belediyesi’nin hayata geçirdiği projeler ve hizmetler yerinde incelenerek tam not aldı.

CUMHURİYETİN 100. YILINA ÖZEL FİDANLAR DİKİLDİ

Susurluk Belediyesi’ne bağlı Demirkapı Şeref Eğinlioğlu ilkokuluna fidan dikimi yapıldı. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu geleneksel hale getirdiği fidan dikimini çocuklara ve gençlere fazlasıyla önem veren Susurluk Belediyesi ev sahipliğinde yaptı.

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney fidan dikiminde yaptıkları faaliyetleri gazetecilere aktardı. Güney, “Susurluk’ta önceliğin; kadın, çocuk, tarım ve hayvancılık” dedi.

KADINLAR ÖNCELİKLİ

Kadınların üretmesine ve istihdam sağlamasını öncelikli hedeflerinden birisi yapan Susurluk Belediyesi, Ömür Üreten Kadınlar Gelişim Atölyesi ile kadınların üretmesini ve marka yaratmasını sağlıyor.

Maltepe’de herkes hayat kurtaracak! Maltepe’de herkes hayat kurtaracak!

9065606b-7526-49f4-ba67-dff24192f554

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney’in ‘öncelikli’ faaliyetler olarak belirlediği kadınların üretmesi, istihdama katılması prensibi kapsamında Ömür Üreten Kadınlar Gelişim Atölyesi, 2019 yılından beri üretiyor ve marka yaratıyor.

5af97262-b1c6-485c-b433-f7cdca8c4e72

GENİŞ ÜRÜN GAMI

Ömür Üreten Kadınlar kapsamı altında açılan atölyede, kişisel gelişim etkinlikleri, seramik, mozaik, panç, tablo, keçe, takı tasarım, ahşap boyama, hediyelik eşya, tress ip, makrome, temel bitki yetiştiriciliği gibi farklı branşlarda eğitim veriliyor. Her yaştan, bütçeden, eğitim düzeyinden, kadınların el becerileri konusunda çalışmalar yapmak, meslek edinmek, kişisel gelişime katkı sunmak ve ev ekonomisine maddi sunmasını sağlamak amacıyla kurulan atölyeye Susurluklu kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.

SUSURLUK TARIM VE HAYVANCILIKLA GELECEĞE GÜVENLE BAKIYOR

Geleceğe sağlam adımlarla gitmenin yolunun kadınların ve çocukların toplumda öncelikli bir konumda olmasından geçtiğine inandığını söyleyen Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, tarım ve hayvancılık alanındaki projelerini de anlattı.

Editör: Anıl Kılıçlı