Seçimi kaybeden Maçoğlu çok başka bir iş yapmaya başladı Seçimi kaybeden Maçoğlu çok başka bir iş yapmaya başladı

Traverten Taş Nedir?

Yapıların hem iç hem de dış kısımlarında kullanılan traverten taş termal suların bulunduğu bölgelerde ortaya çıkmaktadır. Termal suların olduğu yerlerde kalsiyum karbonatların çökmesiyle bu taşlar oluşur. Çözülmüş bikarbonatlı olma özelliğindeki doğal taşlardan bir tanesidir.

Taşlar bulundukları alandan çıkarıldıktan sonra işlenmeye başlanırlar. Yapılan işlemlerin ardından fayanslar gibi bloklar haline getirilirler ve kullanım için hazır olurlar. Sonrasında satın alımlar sonrası yerlerine döşenerek çok uzun yıllar kullanılmaları mümkün olur.

Traverten taşlarının elde edilmesinde ocaklar en önemli alanlardır. Taş ocakları genellikle termal suların bulunduğu Afyon, Antalya, Manisa, Manisa, Siirt, Konya, Ankara ve Bursa gibi bölgelerde kurulmaktadır. Böylece ocaklar çok uzun süre bölgede kalıp bu değerli taşları sürekli olarak çıkarırlar.

Traverten Taşlar Neden Tercih Ediliyor?

Traverten taşların bu kadar çok tercih edilmesindeki ilk sebep fiziksel görünümüdür. Bu taşlar çok doğal bir görüntü ortaya çıkarırlar. Genel olarak açık kahve tonlarında olur ve dekorasyon için çok uygundur. Mobilyaların doğal ahşap renklerinde kullanımı çok yaygın olduğu için bu taşlarla uyumları üst seviyede olur. Belirli oranda düzensiz bir yapısının olması da çok doğal bir görüntü sunar.

Taşların fiziksel özelliklerinin dışında kimyasal yapıları da kullanımının üst seviyede olmasında etkili olur. Bu taşlar antibakteriyel özelliklere sahip olan taşlardır. Üzerinde bakteri barındırmaz. Bu sebeple de kullanıldığı alanlarda hastalıkların yayılma ihtimalini minimuma düşürür. Çocuklu ailelerin bakterilerden uzak durması için muhteşem bir seçenektir.

Traverten Taşlar Nereden Satın Alınır?

Daha önce de bahsettiğimiz gibi traverten taş ocaklarından bu taşlar elde edilir. Ancak kullanıma hazır hale gelmesi için ilk önce işlenmesi şarttır. Bu taşları doğal haliyle alan ve doğallığını bozmadan işleyerek kullanıma hazır hale getiren firmalar bulunmakta. Alışverişlerin bu markalardan yapılması en doğru tercih olacaktır. Çünkü aracı firmalar olmadığından fiyatlar son derece uygun düzeylerde seyreder.

Ülkemizin birçok farklı noktasından bu taşlardan çıkar ve ocaklara yakın bölgelerde taşların işlenip satılması yaygındır. Delta Marble çok uzun süredir mermer ve traverten taşların kusursuz bir şekilde işlenmesi ve satılması aşamasında hizmet verir. Tüm Türkiye’ye satışlar gerçekleştiren Delta siparişlerin büyüklüğüne, küçüklüğüne önem vermez ve herkese en iyi düzeyde hizmetler sunar.

Traverten Taşların Fiyatları Neler?

Söz konusu traverten fiyatları son derece uygun düzeylerde seyreder. Yapısı gereği çok şık gözüken ve şıklığı için çeşitli işlemlerin yapılmadığı bu taşların maliyeti de düşük seviyede kalmış olur. Kullanıcılar doğru adreslerden alışveriş yaptıklarında çok uygun fiyatlara taşları satın alabilirler. Çok geniş alaların kaplanması için uygun ürünlerdir. Büyük siparişlerde yapılabilecek olan indirimler ile herkesin memnun kalacağı alışverişler söz konuşu olacaktır.

Editör: Anıl Kılıçlı