Fatih Camiisi'nde düzenlenen programa, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, TÜMFED Başkanı Selami Aykut ile yönetim kurulu, İBB Muhtarlar Müdürü Mustafa Erol, STK’lar, muhtarlar ve bir çok vatandaş katıldı.

TÜMFED Başkanı Selami Aykut, Vatan, Kur'an ve Bayrak için şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyerek, kahraman gazileri de bir kez daha saygı ve minnet ile andıklarını söylerken, Aykut konuşmasında; ’’Öncelikle Türk Milleti’nin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü, bağımsızlığımızın sembolü Vatan, Kur’an ve Bayrak için şehadet şerbetini içen bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi bir kez daha saygı ve minnet ile anıyoruz. Türkiye, uluslararası kurallardan doğan hakkını kullanmış olup Zeytin Dalı Harekatı, evrensel hukuk ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi terörle mücadele kararları ile Birleşmiş Milletler Sözleşmesi’nde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde başlatılmıştır. Bizler Ulusal güvenliğimizi korumak amacıyla devletimizin aldığı bu kararın arkasındayız ve tüm gücümüz ile destekçisiyiz." dedi.

"Suriye'nin egemenliğine saygı duyulmalıdır"

Aykut konuşmasında "Bu noktada Terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ mensubu teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik devam eden kara ve hava operasyonlarında kahraman ordumuza başarılar diliyoruz. Düşünce ve davranışta zalimlere taraf olmak, zulüm ve suçlulara arka çıkmak fiilin kendisi ile eşdeğerdir. Suriye’nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve siyasi birliğine saygı gösterilmektedir. Bugün zulme rıza gösterenler ve zulme destek verenler yarın başlarına gelebilecek belalarda kimden destek göreceklerdir ? " dedi.

"Türk milleti şahadet şerbetini içmeye hazırdır"

Sözlerine Afrin'deki Zeytin Dalı operasyonu ile igili devam eden Aykut "Türk milletini yıpratmak, zayıflatmak son darbeyle yok etmek ve tarihten silmek üzere hain planlarını ortaya koyanlar şunu iyi bilsinler ki; Türk Milleti bugün 80 milyon tek yürek kahraman Mehmetçikle birlikte topyekün Afrin'e yürümeye hazırdır. 80 milyon insan seve seve şehadet şerbetini içmeye hazırdır. Vatanımızı ve huzurumuzu tehdit eden bu terör yapılanmalarına karşı kahraman güvenlik güçlerimizin zaferle dönmelerini Yüce Allah’tan niyaz eder, çıktıkları bu yolda Azim ve kararlılık içerisinde sonlanacağından şüphemiz yoktur." ifadelerini kullandı. Sonunda Aykut "Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Devlet, Tek Millet" diyerek konuşmasını bitirdi.

VOLKAN KARAALİ - ELİZAN ALTUNUFAĞI - KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi