Geçtiğimiz hafta Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İmam Halil Konakçı hakkında pazartesi suç duyurusunda bulunacağını söylemişti. Özdağ, bugün Çağlayan Adliyesi'ne gelerek suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

ÖZDAĞ: DİN ADAMI OLMAYA UYGUN DEĞİL

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Halil Konakçı'yla ilgili ifşaat dolu sözler söyleyerek, "Kendisinin ‘din adamı’ olmaya uygun bir hayatı yok. Şaibeli İzmir günlerinin ortaya çıkmasıyla bütün kamuoyu tarafından anlaşılacak." ifadelerini kullandı.

Özdağ şöyle konuştu;

Almanya'da bir Türk 'cin çıkarma' yalanıyla milyonlarca doları cebe indirdi Almanya'da bir Türk 'cin çıkarma' yalanıyla milyonlarca doları cebe indirdi

-Bugün İstanbul'da Çağlayan Adliyesi'nde, Zafer Partisi avukatları, Halil Konakçı isimli bir imam ile ilgili suç duyurusunda bulundular. Bu zat kamuoyu önünde haddini, bilgisini aşan spekülatif açıklamalarla ön plana çıkmaya çalışan, partimize üstü örtülü ama çok açık şekilde sataşmalarda bulunan, bizimle polemiğe girmek için çalışan ama muhattap alıp cevap vermediğimiz bir kişi.

-Din adamı olmaya yakıştığını söylemek mümkün değil. Zaten din adamı olmaya uygun bir hayatının olmadığı, şaibeli İzmir günlerinin ortaya çıkmasıyla da bütün Türk kamuoyu tarafından anlaşılacaktır.

-Diyanet İşleri Başkanı'na tavsiyem; bu zatın ülkemize, halkımıza, İslam dinine daha fazla zarar vermeden Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan uzaklaştırılmasıdır” diye konuştu.

“GAYRİ MİLLİ BİR AÇIKLAMA”

-Bugün yapmış olduğumuz suç duyurusunun konusu Hatay’dır. Hatay ile ilgili yapmış olduğu edepsiz, terbiyesiz, gayri milli, düşmanca açıklamalardır. Türkiye’nin birliğine düşman ve Baas rejiminin yıllardan bu yana bir yalana dayanan iddiasını da destekleyen bir açıklama yapmıştır.

-Hatay ağır bir deprem yaşadı, Antakya adeta bir atom bombası yemiş Hiroşima ve Nagasaki gibi yıkıldı.

-Bu deprem sonrasında Hatay’da nüfus değişimi ve Hatay’ın adeta Türksüzleşmesi gibi bir süreç yaşanırken, bu zat hiç üstüne vazife olmayacak bir şekilde böyle hassas bir zaman diliminden geçerken kalktı Esad rejiminin, Baas rejiminin Hatay’la ilgili iddiasını tekrarladı ve Hatay’da 1939'da Arapların çoğunlukta olduğunu söyledi. Şimdi bir dansöz gibi kıvırmaya çalışıyor ama söylediği şey ortadadır. Hatay’ın bir Arap kenti olduğunu söylüyor” dedi.

Editör: Anıl Kılıçlı