İstanbul Sözleşmesi, Anayasamızın 90. maddesine göre usulüne uygun olarak 24 Kasım 2011 tarihinde TBMM tarafından onaylanmış bir uluslararası Sözleşmedir. 
Yani; 6251 sayılı onaylamayı uygun bulma Kanunu uyarınca, İstanbul Sözleşmesinin “Yürütme tarafından feshedilmesi hakkındaki karar” YOK HÜKMÜNDEDİR.

Üstelik; İstanbul Sözleşmesi şiddetle mücadele konusunda bir insan hakları sözleşmesidir.

15.07 2018 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan  "Milletlerarası Andlaşmaların Onaylanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde" Cumhurbaşkanına Uluslararası Sözleşmeleri “feshetme yetkisi” verilmemiştir.

Tüm bunlara rağmen sözleşmenin fesih kararının altında 12 yaş çocuklarla evlilik yapan suçluların , affedilmesi söz konusu olabilir mi? 

Bizim fikrimiz; İstanbul Sözleşmesinin FESHEDİLMESİNİN YOK HÜKMÜNDE olduğunu ve İstanbul Sözleşmesine sahip çıkılması gerektiğinin , sürekli olarak hatırlatılması yönündedir. 48 saatlik geçen süre zarfı içinde , gündemde sadece maçların, güncel konuların konuşulmasını normal bulmuyoruz. Gündem sürekli olarak değiştirilerek sadece kadınları  değil, erkekleri de koruyan İstanbul sözleşmesinin feshinin unutularak, uyutulmasının karşısındayız. Üstelik uyandırılmak istemeyen zihniyetinde acilen bu kararı yeniden uygulamaya koymaları yönünde hatırlatmalarımıza devam edeceğiz.

Kalemler ve hakkaniyeti savunan sözcükler olduğu müddetçe, uyutmalara müsaade etmeyeceğiz...

EVRİM TOK