10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü kapsamında anlamlı etkinliklere imza atıldı. AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan aday adayı Velittin Küçük de bu anlamlı gün için gazetecilerle Büyükçekmece Güngör Et Lokantası’nda bir araya geldi. Büyükçekmece’nin sorunlarıyla ilgili konuşan Küçük, “Büyükçekmece’nin sorunlarını biliyorum, tüm vatandaşlarımızla önemli temaslarda bulunduk. 30 yıllık Hasan Akgün saltanatına son vermek için aday adayıyım” dedi.

KÜÇÜK: HALKIMIZIN HER KESİMİYLE TEMAS HALİNDEYİZ

Küçük konuşmasına şöyle devam etti;

“15 aday adayı arkadaşımızdan biriyim. Adaylık nasip olursa da olmasa da yine mücadelemizi vereceğiz. Büyükçekmece’yi 30 yıllık Hasan Akgün iktidarından kurtarmaya çalışacağız. Aday olduktan sonra projelerimizi açıklayacağız. Büyükçekmece’nin neye ihtiyacı var çalışıyoruz. İlk çıktığımda muhtarları dolaştım, sonra halk ziyaretleri, esnaf ziyaretleri, cami, STK gibi çok çeşitli ziyaretlerde bulunduk. Mahallede ve esnaftan aldığımız bildirimleri hep not aldık. Mahallede yaşayan insanlar, sorunları en iyi bilenlerdir.”

“GÖRDÜĞÜM EN ÖNEMLİ SORUN; EĞİTİM”

Büyükçekmece’de kaliteli bir eğitimin turizmi de canlandıracağını ifade eden Velittin Küçük, “Benim en önemli sorun olarak gördüğüm şey; eğitimdir. Kaliteli bir eğitim olmazsa ülkemizin Avrupa ve Amerika gibi yerlerin seviyesine çıkması mümkün değil. Çağın araç ve gereçleriyle okullarımızı donatmalıyız. Lise ve üniversite çağındaki öğrencilerimize burslar verilmeli. Birçok çocuğumuz eğitimine devam edemiyor.

Turizm, rahmetli Özal’ın dediği gibi bacasız sanayidir. Turizme de eğitime de büyük önem verilmeli. Biz Türkiye’de kaliteli bir eğitim sağlarsak çok sayıda öğrenci dışarıdan bize gelir. Benim birinci hedefim Büyükçekmece’de kaliteli bir eğitimdir. Eğitim olmazsa sağlık, tatil turizmi de olmaz.” dedi.

Botanik Park’ta yeni dönem Botanik Park’ta yeni dönem

“DERNEKLERİMİZE VE GAZETECİLERE YER TAHSİS EDECEĞİZ”

Adaylaşmadan tüm projelerini açıklamayacağını söyleyen Küçük, “İkinci olarak geçmişte Gürpınar’da başlattığım, 76 vilayet derneklerimize Gürpınar’daki arazi yapısına göre yer vermiştik. Bir tanesi hariç hepsi tahsisi iptal ettiler. Biz bunu neden yaptık? İstanbullu yeşil alanda memleket kültürünü yaşasın diye. Gürpınar Anadolu’nun tüm renklerini barındırsın dedik. Nasip olursa bu projeyi tekrar hayata geçireceğiz. Gazeteciler için de projelerimiz var. Dediğim gibi derneklere yer verdiğimiz gibi gazeteciler için de bir mekan ayarlayacağız.” dedi.

“GECEKONDU KAÇAK, VİLLA KAÇAK DEĞİL Mİ?”

Kentsel dönüşümde yapıldığını düşündüğü usulsüzlükleri dile getiren Küçük, “Büyükçekmece’de dönüşümle ilgili sorunlar var. Bugün Hasan Akgün çalışıyor ama aksaklıklar var eksikler var. İnsanlarımızın çoğu emekli. İnsanlar emekli maaşlarıyla ev almış şimdi o evi maliyetlerden dolayı kentsel dönüşüme sokamıyor. Buna bir çare bulmamız gerekiyor. Bir kat fazla verip ada bazında yaparsan çok yoğunluk olmaz ve insanlar fazla bir bedel ödemeden evlerini alır.

Büyükçekmecede zemin zayıf kat veremeyiz, genişletemeyiz diyorlar ama marinanın arkasında 13 kat yapıp planları büyükşehire gönderebiliyorsunuz. Demek ki zemin sadece fakire işliyor. 15 yıldır B.Çekmecede plan olmayan yer var. Pınartepe mahallesinin halen planı yok. Tepecik de öyle. Muratçeşme öyle. Türkova öyle. Evleri yıktılar Türkova’da. Sen o evler yapıldığında da belediye başkanıydın kardeşim. O zaman yapılırken izin vermeseydin. Kaçak yapıyı yaparken sen görmedin mi? Villalara bakalım hangisi projeye uygun? 100 metre villası var 50 metre ilave yapmış. O kaçak değil mi?” ifadelerini kullandı.

“30 YILLIK RANTA SON VERECEĞİZ”

Hasan Akgün yönetimine ciddi eleştiriler getiren Küçük, “Biz garibanı hep kullanırız. Mitinglerde onları kullanırız seçildikten sonra belediyeden içeriye almayız. Buna bir son verelim artık. 30 yıldır belediye başkanı. Bir garibanı ev sahibi yaptı mı? Dar gelirliye sahip çıkmazsak bu ülkede huzur olmaz ve biz de rahat edemeyiz. Nasip olur da gelirsek sosyal belediyeciliği herkes görecek. Sosyal konutları yapacağız.” ifadelerine yer verdi.

GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

 ‘Uzun yıllar sonra tekrar siyasete dönmenizi değerlendirir misiniz, neden 15 yıl sonra aday oldunuz?’ sorusunu yanıtlayan Küçük, “Siyaseti bırakmamıştım yine aday adayıydım ama bu kadar çalışmamıştık. 30 yıldır belediye başkanı arkadaşımız halen planlara, projelere uymuyorsa bu 30 yıllık başkanı artık göndermek için aday adayı oldum.” cevabını verdi.

‘Planları yapıp büyükşehire gönderdiklerini ama İBB Meclisi’nde AK Partili meclis üyeleri tarafından engellendiğini söylüyor Hasan Akgün. Buna ne diyeceksiniz?’ sorusunu da yanıtlayan Küçük, “Hadımköy’e doğru 40-50 kat binalar nasıl geçiyor? O zaman İBB AK Parti Meclis üyeleri engel olmuyor mu? Siz diyeceksiniz ki Hasan Başkan Marina arkasındaki binalara AK Partililer engel olmuyor mu? Garibanın mahallerine AK Partililer engel oluyor ama zenginlerin villalarına engel olmuyor mu? Bunlar nasıl geçiyor?” dedi.

 “YEREL SEÇİM ÇOK KRİTİK”

Yerel seçimler ve İBB için hakkında da konuşan Küçük, “Bu seçimde kim başarılı olursa gelecekte Türk siyasetinde başarılı olacak. O açıdan çok kritik bir seçimdir. Ama inşallah ipi göğüsleyen Murat Kurum olacak. Genç ve birikimli bir arkadaşımızdır, boş birisi değil.” dedi.

CELAL KARAALİ- KENT YAŞAM

Editör: Sümeyra Duğan