6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında en büyük yarayı alan ikinci il Hatay olmuştu. Hatayspor, depremin ardından ligden çekilme kararı almıştı.

"HATAY BENİM ŞAHSİ MESELEMDİR"

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısına Hatayspor'un yeni formaları tanıtıldı. Teknik direktör Volkan Demirel, Atatürk'ün “40 asırlık Türk yurdu düşman elinde esir bırakılamaz. Hatay benim şahsi meselemdir.” sözüne atıf yaparak “Hatay bundan sonra herkesin ikinci takımıdır. Ama sloganda olduğu gibi Hatay herkesin şahsi meselesidir" dedi.

Merve Taşkın'dan şok itiraf; Doğumum babamın ölümüne sebep oldu Merve Taşkın'dan şok itiraf; Doğumum babamın ölümüne sebep oldu

"TEK İSTEĞİM UMUT OLMAK"

Volkan Demirel sözlerine şöyle devam etti;

"Çok büyük acılar, kayıplar var. Geçmişe dönmek istemiyorum ama her zaman hatırlatmaya çalışacağız. Bu sadece bir sponsor desteği değil. Siyah forma, 6 Şubat gecesi hatırlansın diye yapıldı. Hocalarımız, çalışanlarımız, oyuncularımız, birçok kaybımız oldu. Puma gelirini tüm depremzedeler için bağışlamıştır. Büyük bir destek. Bu desteği söylemeden geçmek olmazdı. Kırmızı formayı da Mersinliler için yapık. Onlar bizi misafirperverliğiyle kabul etti. Statlarını, şehirlerini kullanacağız. Hem Mersin'i temsil etmek hem de teşekkür amaçlı bir formadır." değerlendirmesinde bulundu.

Yaptıkları transferleri de değerlendiren genç teknik direktör, "Aşağı yukarı bin 500 oyuncu izledim. 15 oyuncu belirledim. 13'ü ile anlaştık. İkisiyle anlaşamadık. Biri Şampiyonlar Ligi oynayan bir takımı tercih etti. Biri de maddi olarak bizi seçmedi. Bu oyuncuları bir avro dahi ödeme yapmadan aldık. Hepsi bizim durumumuzu görüp bizi düşünerek geldiler, onlara da teşekkür ederim. Bonservis bedelleri olduğu için son transferler uzayacak. Sponsor destekleriyle bu transferleri yapmaya çalışıyoruz. Hepsi çok emek harcanıp zaman geçirilerek yapılmış transferler. Hatay'ı maddi anlamda zorlamadan maneviyat olarak çok yukarılara taşıma amacındayım. Tek derdim Hataylı insanlara evlerini barklarını yeniden yapmaları için umut olmak." şeklinde görüş belirtti.

Editör: Anıl Kılıçlı