Sünbül Sokak’ta oturan Şimşek ailesinin evinde geçen 4 Şubat’ta elektrik sisteminin kısa devre yapması sonucu yangın çıktı. İtfaiyenin müdahalesine rağmen kısa sürede büyüyen yangında evdeki bütün eşyalar yandı. Zor durumda kalan ailenin evine giden Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, gereken çalışmanın yapılmasını istedi. Görevliler evdeki enkazı kaldırırken, yeniden boya ve badana yapıldı, hayırseverlerin de desteği ile yanan eşyaların yerine yenileri alınarak yerleştirildi.
Görevlilerin görüştüğü ev kadını Meliha Şimşek, ailesinin karşı çıkmasına karşılık 6 yıl önce eşi Ali Şimşek ile kaçarak evlendiğini, ancak yakınlarının kendisini dışladığını anlattı. Bunun üzerine genç kadının ailesi ile bağlantı kuruldu ve yıllar sonra ailesiyle buluşturuldu.

KILIÇDAROĞLU'DAN "GEÇMİŞ OLSUN" TELEFONU
Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, ziyaret ettiği 'Şimşek' ailesine yenilenen evleri için hayırlı olsun dileğini iletirken Meliha Mehtap Şimşek'in 6 yıl sonra ailesi ile bir araya gelmesine çok sevindiğini söyledi. Toprak, "Sel baskını yangın gibi felaket sonrası telafi görevimizi bu kez farklı bir tatlı sonla tamamladık" dedi.
Meliha Mehtap Şimşek'i arayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçmiş olsun dileğinde bulunduğu ve "Yanınızda olacağız, yoksulluğu birlikte yeneceğiz" dediği belirtildi.
CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat da ailenin sevincini paylaştı.
Senay BADUR-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi