CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı 35. Olağan Kongresi’nin ardından Suada’da birlik ve dayanışma gecesi düzenledi. CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk ve ilçe yöneticileri, İlçe Kadın Kolları Başkanı Ferhunde Şirin ve kadın kolları yöneticileri ile ilçe gençlik kolları başkanı Dicle Saldıran ve üyelerinin tamamı gecede hazır bulunurken, geceye CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, PM Üyeleri Ferihan Karasu, Sera Kadıgil, Çetin Soysal, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve il yöneticileri, İstanbu Milletvekilleri, Aykut Erdoğdu, Gülay Yedekçi, Sezgin Tanrıkulu, Enis Berberoğlu, Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, CHP İBB Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, İBB Meclis üyeleri, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, belediye başkan yardımcıları, CHP Şişli İlçe Başkanı Veli Çellik, Kağıthane İlçe Başkanı Mehmet Ali Yüksel, Eyüp İlçe Başkanı Sinan Akçiçek, Beyoğlu İlçe Başkanı Bekir Özcan, Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer, Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Beyoğlu Kadın Kolları Başkanı Reyhan Meral, Şişli Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Güneş Çelebi, Fatih Kadın Kolları Başkanı Burcu Zeybek ile çok sayıda partili katıldı. Yoğun programı nedeniyle katılamayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve yine annesinin ölüm yıldönümü nedeniyle katılamayan ve Ordu’da bulunan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, geceye katılanları selamladıkları birer telgraf gönderdiler.



Geceye katılanlara yönelik ilk sözü CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk aldı. Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu ve ilçe başkanlığı olarak yürüttükleri çalışmaları içeren konuşmasında Öztürk, şunları söyledi; Aydınlık yarınlar için herşeyini seferber eden değerli Cumhuriyet Halk Partililer, kıymetli dava arkadaşlarım. Beşiktaş İlçe Başkanlığımızın birlik yemeğine hoşgeldiniz. Son 14 yıldır hemen her panelimizde, yemeğimizde söze başlarken Türkiyenin hiç bu kadar karanlık bir süreçten geçmediğine dem vurduk. Ancak 14 yılın sonunda görüyoruz ki iktidardakilerin kafasındaki karanlığın sonu yokmuş ve Türkiye’yi dünyadan koparıp, bir tek adam ülkesi haline getirebilmek için, yapabilecekleri; bizim hayal edebileceklerimizin çok ötesindeymiş.

CHP’LİLER ARTIK ESKİSİ GİBİ YAŞAYAMAZ
Tüm kavramların içinin boşaldığı, ahlaki değerlerin yok edildiği, onun yerini yeniden tanımlanmış bir AKP ahlakçılığının aldığı, kanın, göz yaşının normalleştiği ve devlet tarafından legalize edildiği, sadece karanlık değil aynı zamanda mide bulandırıcı bir dönemin şahitleriyiz hep birlikte. Yasama ve yürütmenin tek elde toplandığı, yargının da yine bu tek adam rejimine teslim olduğu bu sonsuz karanlık günlerde tek mevzii tek barikat Cumhuriyet Halk Partisi kalmıştır. Biz çağdaş Türkiye şiarını düstur edinmiş, Cumhuriyet Halk Partililer artık eskisi gibi yaşayamaz, ne siyasete ne sosyal hayata eskisi gibi bakamayız. Siyaset bizim için bir hobi olamaz, makam sahibi olma aracı hiç olamaz. Cumhuriyet Halk Partisi bir barikattır ve bugün yaşanan demokrasi savaşının son mevziisidir. Bundan böyle Cumhuriyet Halk Partililer için siyaset Türkiye’nin geleceğini var etme noktasında bir büyük neferliktir. İşte bu ortamda bu karanlık günlerde Cumhuriyet Halk Partisi, harp meydanı sandık olan, mermisi insan süngüsü özgürlük olan büyük demokrasi savaşına kadrolarını yenileyerek hazırlanmıştır.

CHP, VATAN VE DEMOKRASİMİZİN TEMİNATIDIR
Herkes bulunduğu yeri, Mustafa Kemal’in verdiği kutlu kurtuluş mücadelesine, kurduğu Cumhuriyet’e, Milli Şef İsmet Paşa’nın yeşerttiği çok partili sisteme ve darbelere, süngülere karşı direnen solcu, yurtsever gençlere borçludur, o zat, bütün herşeyini yıkmak istediği Cumhuriyete, yok etmek istediği demokrasiye, ortadan kaldırmak istediği bu aziz vatana borçludur. Cumhuriyet Halk Partililer için vatan namustur, evlattır, demokrasi; topraktır, havadır, sudur. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’dir. Cumhuriyet Halk Partisi bu vatanın, vatan evlatlarının partisidir ve bizler olduğumuz sürece bu ülkenin ne verilecek bir karış toprağı ne vazgeçeceği bir demokrasisi olmayacaktır, biz bütün bunların teminatıyız. Cumhuriyet Halk Partisi, Çanakkale’nin köylerinde altın tacirlerinin siyanürüne karşı, su havzalarını korumak için direnen köylüdür. Cumhuriyet Halk Partis evini, yurdunu, kültürel mirasını rantsal dönüşüme kurban vermiş Sulukuleli Roman’dır.Cumhuriyet Halk Partisi kaybettiği evladını bir ay buzdolabında saklamak zorunda kalan anadır. Suçsuz yere içeride yatan yurtsever gazetecidir, askerdir, aydındır. Cumhuriyet Halk Partisi emektir, iştir, aştır, özgürlüktür.



‘HAPİSHANELER ONLARIN, MEYDAN BİZLERİNDİR’
İşte tam da bu mücadelenin en kritik yerindeyiz değerli dava arkadaşlarım. Demokrasiyi araç olarak görenlerin geldiği en son nokta anayasadan laikliği kaldırmak olmuştur. Parti sözcümüz de açıkladı, Genel Başkanımızın demeçleri ortada, ‘Tek bir Cumhuriyet Halk Partili kalana dek laik Türkiye’den vazgeçmemiz mümkün değildir. Bakınız tüm bu yapay gündem gölgesinde yaşadığımız şehirde hem demografik operasyon, hem bir rant avcılığı yapılmaktadır. Kentsel dönüşüm adı altında insanlar evlerinden edilip şehrin göbeği yandaş sermayeye peşkeş çekilmektedir. Atatürkçü düşüncenin kalesi olan ilçelerimize yığınla seçmen kayıtları yapılmakta, sahte adreslerde yeni seçmenler türetilmektedir. Bütün bunlara direneceğiz. Hapishaneler onların, meydanlar bizimdir, gazeteler onların, halkın vicdanı bizimdir, çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacağız ve sonunda kazanan bu halkın aklı, birarada yaşama iradesi Cumhuriyet’e olan bağlılığı olacaktır. Bütün bu duygularla Beşikaş ilçe örgütümüzün gerçekleştirdiği birlik ve dayanışma gecesine katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Aydınlık yarınlarda görüşmek dileğiyle...

CANPOLAT; AKP HER FIRSATTA MAĞDURU OYNUYOR
Geceye katılanlara yönelik söz alan CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ise yaptığı konuşmasında AK Parti Hükümeti’ni sert bir dille eleştirdi. AK Parti Hükümeti’nin ülkeyi en küçük hücrelerine kadar bölüp, ayrıştıran bir zihniyetle yönettiğini öne süren Canpolat, ‘Darbelerden beslenen bir AKP iktidarı ile karşı karşıyayız. Darbelerden güç alarak, darbelerden beslenen bu yapı darbeden sonra mağduru oynuyor. Oysa ki darbelerden sonra gericiliğin önünü açanlar, ilericileri, solcuları, aydınları, yurtseverleri bertarafa edenler biliyoruz ki sizlersizin ve artık mağduru oynayamazsınız. Çünkü sizler darbelerle bütünleştiniz. 23 milyon oy alan bir partinin genel başkanını bir gecede görevden alıp birkez daha mağduru oynamaya çalışıyorlar. Artık hiçkimseyi kandıramazsınız. Mustafa Kemal’in ve onun dava arkadaşlarının, İsmet Paşa ve onun dava arkadaşlarının partisinde olanlar AKP’ye karşı kanının son damlasına karşı mücadele edecektir. AKP şunu bilsin ki; rüşvetlerden, yolsuzluklardan ilk seçimlerde hesap soracağız. Hesap günü yaklaşmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle sizlerli selamlıyorum, birliğiniz ve iktidarınız daim olsun” şeklinde konuştu.



ENGİN ALTAY; YARINDAN İTİBAREN HERKESİ MÜCADELEYE DAVET EDİYORUM
Daha sonra söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay ise, geceye katılanları selamlayarak, ‘İlçe başkanımızın ve il başkanımız söylenmesi gereken herşeyi söyledi. Ben de gecenize katılmaktan şeref duydum. Cumhuriyet Halk Partililer İstanbul’u artık sokaklardan yönetecektir. Yarın sabahtan itibaren herkesi mücadeleye davet ediyorum’ dedi. Konuşmaların ardından, CHP Milletvekili ve Grup Yorum’un eski solisti Hilmi Yarayıcı’nın söylediği şarkılar ise geceye renk kattı.

FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi