İşten çıkarılmaya boyun eğmeyip direnişe geçen Belediye-İş Sendikası’na üye işçiler, sonuna kadar direneceklerini, boyun eğmeyeceklerini, talepleri karşılanıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini söylediler.
Avcılar Marmara Caddesi girişinde toplanmaya başlayan işçiler, belediyeye doğru yürüyüş yaptılar. “Babaları İşsiz, Çocukları Aç Bıraktılar” pankartı açan işçilerin eşleri ve çocukları da yürüyüş kortejinin en başında yer aldılar. DİSK’e ve Türk-İş’e bağlı sendikalar, Belediye-İş Sendikası’na üye işçiler, Beşiktaş Belediyesi’nde işten atılan Genel-İş Sendikası’na üye işçiler eyleme katılarak destek verdiler. UİD-DER ve emekten yana kurumların destek verdiği eylemde üniversiteli öğrenciler de yerlerini aldılar.



Coşkulu bir şekilde sloganların atıldığı yürüyüş boyunca Avcılar halkı da alkışlarıyla işten atılan işçilerin direnişini sahiplendi. Yürüyüşün bitimine kadar “Atılan İşçiler Geri Alınsın”, “Sendika Hakkımız Engellenemez”, “Önce İnsan Dediler, İşten Aştan Ettiler”, “Yaşasın Sınıf Dayanışması”, “Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz!” sloganları attılar.

“VERİLEN SÖZLER TUTULSUN”
Avcılar Belediye binasının önüne gelinmesiyle Belediye-İş Sendikası İstanbul 2 No’lu Şube başkanı Erol Özdemir, yaşanan süreçten bahsetti. 32 işçiyi tazminatsız işten atan CHP’li Avcılar Belediyesi’ni eleştirerek özellikle bu dönemde mücadelenin mecburi olduğuna vurgu yaptı. Ardından basın açıklamasını gerçekleştiren Özdemir, sendikalaştıkları için işten atılan işçilerin maruz kaldığı baskı ve saldırılara, işçilerin iş sağlığı ve iş güvencesinden yoksun çalışma şartlarına değindi. Belediye yönetimi tarafından verilen tüm sözlere rağmen insanlık dışı çalışma koşullarının devam ettiğini belirten Özdemir, yıllardır çözülmeyen sorunlarını çözmek için anayasal haklarını kullanarak sendikalaştıklarını ifade etti.

Sendikaya üye oldukları ve haklarını aradıkları için işçileri işten atanlara seslenen Özdemir, atılan işçilerin derhal işe başlatılmasını talep etti. Özdemir’in ardından sendikalaştıkları için işten atılan Beşiktaş Belediyesi işçilerinden bir işçi söz aldı. Sendikalaşma ve işten atılma sürecine kısaca değinen belediye işçisi, 45 gündür direnişte olduklarını belirtti ve sınıf dayanışmasının önemine vurgu yaptı. Yapılan konuşmaların ardından Avcılar Belediyesi CHP Meclis Üyesi Erol Mumcu’nun vefatı nedeniyle bugünkü eylemlerine sessizce devam edeceklerini söyleyerek eylemleri son buldu.

Senay BADUR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi