Türkiye’nin ilk deprem izolatörlü konutlarının ardından şimdi de sosyal konut projesi için harekete geçen Başakşehir Belediyesi, Bahçeşehir’de “Yuvam Bahçeşehir Evleri” projesi için Akar Grup ile anlaştı. Projenin tanıtımı için Yuvam Bahçeşehir Evleri satış ofisi önünde yapılan toplantıya, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da katıldı. Napolyon’un İstanbul hakkında söylediği sözü hatırlatan Kartoğlu, “Biraz iddialı olsa da şunu söylemek istiyorum; İstanbul bir ülke olsaydı; başkenti Başakşehir olurdu” dedi.

“ŞEHRİN DIŞINA DEĞİL MERKEZİNE SOSYAL KONUT”

Başakşehir’in sağlık, eğitim ve ulaşımın yanı sıra zemin sağlamlığı ve örnek emsal yoğunluğuyla Türkiye ve İstanbul’un yükselen değeri olduğunu söyleyen Kartoğlu, “Yuvam Bahçeşehir Evleri projesinin diğer sosyal konutların aksine şehir dışında kalan bir bölgede değil, İstanbul’un en güzel lokasyonlarından Bahçeşehir’in merkezinde inşa edilecek. 752 konut ve 16 mağazadan oluşan bir proje yapılıyor. Bunun ilk etabı olan 315 dairenin kura yöntemiyle satışa çıkarılacak. Yuvam Bahçeşehir Evleri çevresinde olacak olan alışveriş merkezleri, eğitim kurumları, üniversiteler, hastaneler ve camilerle hayatın tam merkezinde bulunacak. Proje içerisinde yer alan otoparklar, spor salonu, sosyal alanları ve 5 bin metrekarelik doğal koru alanıyla diğer projelerden bir adım önde’’ dedi.

KARTOĞLU MÜJDEYİ VERDİ

Ayrıca tanıtım toplantısı esnasında vatandaşlara yeni müjdeler veren Kartoğlu, Yuvam Bahçeşehir Evleri projesinin son olmayacağını belirterek, ‘’Mavera Comfort ve Yuvam Bahçeşehir projelerinin ardından yakın zamanda alternatif projeler de duyuracağız. Başakşehir, Bahçeşehir ve Hadımköy arasında İstanbul Havalimanı’na bağlanacak olan bağlantı yolu inşaatının, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yakında başlatılacağının müjdesini de sizlere vermek istiyorum’’ diye konuştu.

KONUT SAHİBİ OLMANIN EN KOLAY YOLU: YUVAM BAHÇEŞEHİR EVLERİ

752 konut ve 16 mağazadan oluşan Yuvam Bahçeşehir Evleri projesinde 2+1 ve 3+1 daireler olacak. 2+1 dairelerin 344 bin 250 liradan başladığı projenin ilk etabındaki 315 daire, kura yöntemiyle satışa sunulacak. Kurada ev sahibi olmaya hak kazananlar, yüzde 5 peşinat ve düşük miktarlı ara ödemelerle kira öder gibi ev sahibi olabilecek.

Kent Yaşam Haber Merkezi


 

Editör: Haber Merkezi