İstanbul’dan kaçıp gitmek ister ya insan bazı zamanlarda.. Gidip de dönmemek, dönse de bu trafiği, beton blokları, kargaşayı yeniden görmemek, hızlı yaşamın getirdiği stresi yaşamamak ister. Ama ne yazık ki hiç biri olmaz, binlerce kilomtre uzağa bile gitseniz, İstanbul sizi yine çeker, siz dönüp, yine onun cadı kazanı haline gelen yaşamının bir parçası olmaya devam edersiniz..

Oysa ki herşeyden anlık olarak, günübirlik de kurtulmak mümkün. Örneğin İstanbul’un doğasıyla en zengin, en güzel ilçesi Sarıyer’in yeşillikler içine gizlenmiş semti Bahçeköy’e giderken, yol üzerinde Korupark diye bir yer var. Ve orada, sizi İstanbul’un her türlü derdinden, stresinden arındıracak, beyninizin boşalacağı bir ortam bekliyor.


Ben bazen kurumsal yemeklere, kahvaltılara ya da düğün organizasyonlarına katılıyorum. Bazen gazetecilik görevimi yapmak, haber takip etmek için, bazen de Korupark’ı işleten, Sarıyer Sivaslılar Derneği Başkanı Ali Genç ağabeyi ziyaret edip, çayını içip, sohbet etmek için.

Orada bulunduğum anlarda kendi kendimi dinliyor ve beynimin içinin arı kovanına dönmüş olduğunu hissediyorum.

Yakınlardan gelen bir kuş sesi ve en güzeli de sessizlik, her şeyi silip süpürüyor. Kirden pastan, tozdan topraktan arındırıyor tüm ruhumu..

Bu nedenle ben, tanıyan tanımayan herkese İstanbul dışına kaçmak yerine Sarıyer’e gelmeyi, en azından haftasonlarının birkaç saatini Sarıyer’de, mümkünse Korupark’ta geçirmelerini, burada aileleriyle birlikte kahvaltı yapmayı tavsiye ediyorum. Göreceksiniz “bu dünyada da cennet varmış” diyeceksiniz.

Korupark’ta verilen diğer hizmetler konusunda bir şey söylemek istemiyorum, çünkü böyle bir yerin reklama ihtiyacı olduğunu sanmıyorum, ben sadece içimden gelenleri yazdım. Ali ağabeyi de çok severim. Beyefendi kişiliğiyle her zaman örnek olup, toplum içindeki saygın yerini muhafaza etmekte. Korupark’a yolunuz düştüğünde, tanışıklığınız yoksa kendisiyle mutlaka tanışmanızı da isterim. Yakışıklı, olgun ve güleryüzlüdür..


Korupark’ı merak ettiyseniz hemen internetten http://www.koruparkistanbul.com adresine girin ve bir izleyin, bakın nelerle karşılacaksınız.. (Tuncay DAĞLI)







Editör: Haber Merkezi