Maltepe Belediyesi’nin, engelli vatandaşlara yönelik hizmete açtığı Üreten Engelliler Merkezi’nde yılbaşı coşkusu yaşandı. Feyzullah Mahallesi’nde bulunan merkezde düzenlenen etkinliğe özel öğrenciler ve ailelerinin yanı sıra Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç katıldı. Özel öğrencilerle bir araya gelen Kılıç burada yaptığı konuşmasında, “Burası sizin yuvanız, eviniz. Ablalarınız burada. Elimizden geldiğince size hizmet etmek istiyoruz. Bu heyecanı, enerjiyi gördüğüm zaman burayı iyi ki yapmışız diyorum. Şimdiden hepinizin yeni yılını kutluyorum. 2022’de inşallah daha güzel bir Türkiye’de, hepimizin eşit yaşadığı çağdaş bir ülkede güzel günlerde buluşmak dileğiyle.” dedi.

Kılıç daha sonra öğrencilerin aileleriyle bir araya geldi. Ailelerden gelen talep, öneri ve istekleri dinleyen Kılıç gerekli çalışmaların yapılacağı bilgisini verdi.

Etkinlikte, öğrenciler tarafından atölyelerde hazırlanan ürünler sergilenip satışa sunuldu. Öğretmenleri ve velileri eşliğinde stant açan öğrenciler, çanta, sabun, bileklik, el işleri ve keçe gibi ürünlerini sattı. Çalışmada elde edilen gelir, engellilerin ihtiyaçlarını karşılamalarında kullanılacak. İSA KARAARSLAN / KENT YAŞAM

Merkezde eğitim gören kursiyerlerin sertifikalarını Belediye Başkanı Ali Kılıç takdim etti.

Kursiylerler tarafından sergilenen ve satışa sunulan el emeği ürünlerden bazıları:

Editör: Haber Merkezi