Fatih Camisi imamı namazdan sonra bir şüpheli tarafından bıçaklanmıştı. Olaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıkarken, vatandaşlar imamın neden bıçaklandığını araştırıyor.

DHA'nın servis ettiği görüntüler medyada yer buldu;

Kanser hastası kadına cinsel saldırı yapan hemşireye iyi hal indirimi Kanser hastası kadına cinsel saldırı yapan hemşireye iyi hal indirimi

Olay, saat 19.15 sıralarında Fatih Camii'nde meydana geldi. İddiaya göre, cami içerisinde slogan atan Ömer Salgın isimli şüpheli cami imamı Galip Usta tarafından uyarılarak dışarı çıkması istendi.

Üzerinde bulunan bıçakla Usta'ya saldıran Ömer Salgın, Fatih Camii İmam Hatipi Galip Usta ve o sırada camide bulunan Bilal Erdem'i bıçakla yaraladı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

GÖZALTINA ALINDI

İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırılırken Ömer Salgın ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

NE OLDU?

CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, saldırıyla ilgili detayları paylaştı.  Ömer Salgın isimli şüphelinin camiye tekbir getirdiğini aktaran Uludağ, şüphelinin "Bu putları buradan çıkarın" diye bağırdığını bunun üzerine de cami imamının Salgın'ı uyardığını belirtti. Cemaatten bazı kişilerin şüpheliyi dışarı çıkarttığını ifade eden Uludağ "Şüpheli, bir süre sonra camiye tekrar geliyor. Cami imamıyla görüşeceğini söylüyor. O sırada da bıçağını çekiyor. Cami imamının yanında hafız genç var. Saldırgan ikisini de yaralıyor. Daha sonra olay yerine polis ekipleri çağrılıyor. Saldırganın poliste bir adet daha kasten yaralama suçundan bir sabıkasının daha olduğu bilgisi var. İlk etapta biraz akli dengesi bozuk kişi olarak değerlendirildi. Soruşturma devam edecek. Şu an için olayda bir siyasi yön yok değerlendirmesi var emniyet birimlerinde. Şüphelinin sorgusu devam ediyor." dedi.

Editör: Anıl Kılıçlı