Türkiye’de her geçen gün farklı dolandırıcılık yöntemleri gelişiyor. Bu seferde dolandırıcının kurbanları fatura ödemeye gelen vatandaşlar oldu. İddiaya göre Bahçelievler’de Bağcılar Caddesi üzerinde Yayla Apartmanında bulunan fatura ödeme merkezinde elektrik, su ve doğalgaz gibi faturalarını ödeyen vatandaşlar aybaşında gelen gecikme cezası ile şok yaşadı.

MAĞDUR SAYISI ÇOK

Üç çocuğunun ikisinin kendi kuzeninden olduğunu öğrendi Üç çocuğunun ikisinin kendi kuzeninden olduğunu öğrendi

Birçok kurumunda bayiliğini yapan fatura ödeme merkezi, kepenklerini açmıyor. Çoğu vatandaşın mağdur olduğu merkez hakkında vatandaşlar haklarını ödeme yaptığı kurumlarda aramaya başladı. Şikâyetler tek tek kurumlara gönderiliyor.

“DENETİM YAPILMIYOR MU ?”

Bir mağdur vatandaş şu sözlerle anlattı:

“Her zaman fatura yatırdığım noktalardan biriydi. Geçtiğimiz haziran ayı sonunda bayide elektrik faturamı ödedim. Ama Temmuz ayında gelen gecikme faturası ile şok yaşadım. Telefonla ilk aradığımda telefon kapalı olduğunu öğrendim ve akabinde Fatura merkezine gittiğim vakit kepenklerin kapalı olduğunu gördüm. Böyle bir dolandırıcılık yöntemini hiç düşünmedim. Bu şekildeki bayilere denetim yapılmıyor mu, nasıl oluyor? Anlamış değilim. SERKAN HORUZ

Editör: Anıl Kılıçlı