Eski Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın, karara tepki göstererek partisinden istifa etti. Aydın açıklamasında, "Cumhuriyet Halk Partisi ile uyum içerisinde yürüttüğümüz yerel yönetim programımızın olumsuz bir noktaya taşınmasına, ne aklım ne de yüreğim razı gelmiyor. 'Kendimizi tartacağız' diye çıkılan 2024 Yerel Seçimleri yolunda bu politika nedeniyle fazlasıyla zayıflayacağımız açıktır. Kendimizi tartma seçiminin yerel seçim olduğu düşüncesinde değilim" ifadelerini kullandı.

Aydın, siyasetin sermayesinin insan ve kazancının ise gönül olduğunu vurgulayarak siyasetçilerin bu sermayeyi savurganca harcamamaları gerektiğini belirtti. Adayların ideolojik duruşlarından ziyade seçmenleri kendi tarzlarıyla çekebilme yeteneğiyle ilgili olduğunu ve siyasetçilerin halkla kurdukları iletişimin önemine değindi.

Kaya: Bana 5 yıl versinler tarım ve turizmi şahlandırırım Kaya: Bana 5 yıl versinler tarım ve turizmi şahlandırırım

İstifasının ardında, partinin yerel yönetim programının olumsuz etkilenmesine karşı duyduğu rahatsızlık ve ülkenin geleceği açısından yeni umutlar yaratma amacı yattığını açıklayan Aydın, uzun süredir sürdürülen yanlış politikalara ortak olmamak ve ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılı durumu daha da derinleştirmemek adına tabanda çalışmalara katkıda bulunma niyetinde olduğunu dile getirdi. Son olarak, 2015 Kasım ayından beri mücadele verdikleri İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu.

Editör: Rukiye Bakır