1 Mayıs'ta Taksim Meydanı Sessizliğe Büründü: Gözaltılar ve Demir Bariyerler! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı Sessizliğe Büründü: Gözaltılar ve Demir Bariyerler!

Galatasaray'ın Seyrantepe'de bulunan yeni stadının ismi sponsorlardan bağımsız "Arena" olarak belirlenmişti. Ancak artık Arena kelimesi de yasaklı kelimeler arasına girdi.

Galatasaray'ın stadı, yeni sponsoru ile birlikte Rams Arena oldu.

ARENA İSMİ NEDEN KALKTI?

Arena ismi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eleştirileri sonrasında stadlardan kaldırılmaya başlandı. 2017 yılında İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği’nin (ÖNDER), Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda düzenlediği mezuniyet töreninde konuşan Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a talimat verdiğini söylemişti.

NE DEMEK ARENA?

Adının doğup büyüdüğü Kasımpaşa’daki stadyuma verilmesinden duyduğu memnuniyeti anlatırken ‘arena’ ifadesine değinen cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuşmuştu: “Bu stadyumda, doğup büyüdüğüm bu Kasımpaşa semtinde, adımı bu stadyuma verdikleri, arena değil ha burası, stadyum! Biz arenalara karşıyız. Arenalarda geçmişte neler yaptıklarını bilirsiniz değil mi, insanları parçalattırdıklarını biliyorsunuz. Bakana talimatı verdim arena isimlerini stadyumlardan kaldıracağız. Ne demek arena? Bizim dilimizde böyle bir şey yok.”

Editör: Anıl Kılıçlı