Kamuda tasarruf Diyanet'te yok; Ali Erbaş aracını üst modelle değiştirdi Kamuda tasarruf Diyanet'te yok; Ali Erbaş aracını üst modelle değiştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz aylarda asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılacağını söylemişti. Seçimin de Mayıs ayında olması nedeniyle Haziran'da asgari ücretle ilgili kararın alınması bekleniyor.

10 BİN LİRAYI AŞACAK

Haziran ayında yeniden toplanması beklenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ne kadarlık bir zam üzerinde uzlaşacağına dair iddialar ortaya atılmaya başladı.
AK Parti'nin kontrolündeki Sabah gazetesinin haberine göre asgari ücrete temmuz ayında zam gelmesiyle ücretin 10 bin lirayı aşabileceği iddia ediliyor.

ENFLASYONA GÖRE HESAPLANACAK

Maaş artışında belirleyici olan enflasyon rakamları olacak. Üç aylık enflasyon yüzde 12'yi geçmişti. 3 Mayıs'ta açıklanacak nisan ayı enflasyonuyla 4 aylık rakam da netleşecek.

Yüzde 20'nin üzerinde gelebilecek 6 aylık enflasyona göre artışın da yüzde 20 - 30 arasında olması bekleniyor. Bu orandaki artışla net asgari ücret 11 bin lirayı geçmiş olacak. Rakamın 10 bin lira ile 11.500 TL arasında bir noktada netleşmesi bekleniyor.

Editör: Anıl Kılıçlı