17 Ağustos 1999 günü meydana gelen depremden etkilenen Avcılar'da kentsel yenileme çalışmaları hızla devam ediyor. Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli'nin göreve gelmesiyle Avcılar’da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları daha önce hiç görülmediği şekilde ivme kazandı. Avcılar’da başlatılan “Hayat Kurtarma Harekatı” ile binlerce kişinin deprem dirençli yapılara taşınarak hayatı kurtarıldı. Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, dünyaya örnek olan kentsel dönüşüm çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Kentte dönüşümü hızlandırmak için evini yenilemek isteyen ancak kiralık ev bulamayan veya kirasını karşılayacak durumu olmayan Avcılar’lılar için geçici olarak konaklamalarını sağlayacak olan Dönüşüm Mahallesi’nin yapımı tamamlandı.

HANÇERLİ: 100 BİNE YAKIN İNSANIMIZIN HAYATINI KURTARDIK

Tartıştığı kişiyi polisin önünde ayağından vurdu Tartıştığı kişiyi polisin önünde ayağından vurdu

Halk buluşmasında halka hitap eden projenin mimarı Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’nin konuşması şöyle oldu:

"Geçtiğimiz 5 yıl boyunca birçok hizmete ev sahipliği yaptık. Birçok hizmet ve yatırım gerçekleştirdik ancak bunlardan en önemli olanı kentsel dönüşümdü. 5 yıldır duraksamadan kentsel dönüşüm yaptık. 99 depreminden sonra 25 yıldır yapılmayan kentsel dönüşümü biz Avcılar’da yaptık, hayırlı olsun. Kentsel dönüşüm süreci hala ülkeyi yönetenler tarafından yanlış yönetiliyor. 2002 yılında mevcut iktidar, iktidara geldi tam 22 yıl geçti üzerinden. 2002 yılının 3 sene öncesinde 99 depremi olmuştu ve bu depremden İstanbul da etkilenmiş Avcılarda da kayıplarımız olmuştu. Deprem denilince akla Avcılar geliyordu. Deprem sonrasında Avcılar’dan göçler olmuştu. Ekonomik durumu iyi olan, parası olanlar farklı yerlerde farklı binalara geçmeye çalıştılar ama Avcılar’da dönüşüm olmadığı gibi İstanbul’da ve Türkiye’de de dönüşüm olmadı. Hükumet 23 yılda kentsel dönüşüm sorununu çözemedi. 23 yılda çözemeyenler, bakan olmasına rağmen hükumet olmasına rağmen, bugünden sonra çözebilir mi? Çözemezler çünkü kentsel dönüşüm sorununa inşaat gözüyle bakıyorlar. Bu meseleyi beton olarak algılıyorlar. Kentsel dönüşüm meselesi ne inşaat meseledir ne beton projesidir. Kentsel dönüşüm bir hayat kurtarma projesidir. Biz Avcılar’da 20 bini aşkın bağımsız bölümü dönüştürerek, 20 bini aşkın riskli yapıyı yıkarak 100 bine yakın insanımızın hayatını güvenceye aldık. Kentsel dönüşümde vatandaş ile emniyet güçlerinin ve devletin karşı karşıya gelmesiyle, çokça karşılaştık. Vatandaşla devlet kavga etti. Evlerini zorla yıktı. Biz Avcılar’da 5 yıl içinde bin 700 binayı güven oluşturarak alkışlarla yıktık ve yaptık. İşte Dönüşüm Mahallesi kentsel dönüşümün ayaklarından biri. Dönüşüm mahallesinde evinin dönüşümünü isteyen fakat kiralık da olsa ev bulamayan zorda olan kentsel dönüşüm sürecinde yani güvenli binanın yapımı sürecinde Avcılarlı komşularımızı misafir edeceğiz. Bu mahalle dönüşümünü hızlandıracak, güvenli ve dayanıklı konutlara geçişi hızlandıracak. Kentsel dönüşüm Avcılar’da daha da hızlanacak. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Ekrem İmamoğlu’na bu 5 yıllık süreçte verdiği desteklerden dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Planlı mahallelerimizde riskli ve tehlikeli yapılar yıkılarak yerlerine dayanıklı olanlar inşa edildi. Yaklaşık 40 yıldır bakım yapılamayan evleri olan bir mahallemiz vardı. Yeşilkent Mahallemizde 40 yıldır imar izni bulunmuyordu, ancak artık Yeşilkent’in imarı olduğu için dönüşüm başlıyor. Yine, 45 yıldır imarı olmayan Tahtakale Mahallemizde artık imar izni var ve dönüşüm başladı. Ruhsatları verildi ve yeni ve güvenli evler hızla inşa ediliyor. Önümüzdeki günlerde, İstanbul’da Büyükşehir Başkanımız Ekrem İmamoğlu ve Avcılar’da Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı ve başkanı Utku Caner Çaykara'nın kentsel dönüşümü hızla ilerleteceği ve Avcılar’da riskli hiçbir yapının kalmayacağına eminim.”

İMAMOĞLU’NDAN HANÇERLİ’YE ÖZEL TEŞEKKÜR

“Siyasette karar alma süreçleri var, şu var, bu var. Ama esas olan benim kişisel menfaatim değil, birikimimle 5 yıl boyunca hizmet ettim. Bundan sonra farklı konumlarda, farklı ortamlarda, farklı koşullarda nasıl hizmet edebilirim arayışıyla, verilen bir siyasi karara saygı duyarak, sürecin toparlanması ve mevcut adaya destek olunmasıyla çok erdemli, çok ahlaklı bir siyasi kişilik örneği ortaya koyduğu için, Turan Hançerli'ye ayrıca teşekkür ediyorum. İnşallah Allah nasip eder, önümüzdeki 5 yıllık dönemde İstanbul'a hizmet edeceğim dönemde, Hançerli Başkanımızı en yakınımda, yine İstanbul'a kendi uzmanlık alanlarında hizmet ederken göreceksiniz. Kendisi benim can yoldaşımdır. Geçmişteki hizmetleri ve bundan sonraki süreci için kendisine yürekten teşekkür ederim. Karşılıklı nezaketle, genç bir siyasetçi olarak bu süreçte her anını saygılı bir şekilde yöneterek, güzel bir ortam sağlayarak, Avcılar'a ne kadar hazırlıklı olduğunu ve bu bölgenin bir genci olarak iyi bir belediyecilik yapacağına inandığım Utku Caner Çaykara'ya da teşekkür ediyorum.” KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Editör: Anıl Kılıçlı