Son yıllarda alışılmadık yakınlık ve şeffaflıkta bir buluşma gerçekleşti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da beklenen depremle ilgili bir görüşme yaptılar.

Esenyurt'ta polisten kaçmak isteyen yabancı uyruklu balkondan atladı Esenyurt'ta polisten kaçmak isteyen yabancı uyruklu balkondan atladı

ÖZHASEKİ: EKREM BEYLE PRENSİPTE ANLAŞTIK

Toplantı sonrası açıklama yapan Özhaseki, "Birkaç proje hazırladım, önümüzdeki dönemde Meclis'te paylaşacağım. Ekrem Bey geldi, onunla da prensipte anlaştık." ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU: BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Bakan Özhaseki ile konuşmasını anlatan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “İstanbul'da depremle ilgili, başta dönüşüm olmak üzere, birçok konuda verimli bir sohbet yaptık Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Özhaseki'yle. Ve bu konuda bazı prensip kararları aldık. İş birliğimizi en üst seviyede geliştireceğimizi ve hatta depremle ilgili süreçlerin tek elden bir sistemle yönetilmesi konusunda, bir ‘Deprem Konseyi, Deprem Kurulu’ tariflemesiyle bir önerimiz olduğunu kendilerine ilettim. Daha önceki bakanımızla da bunu konuştuğumu ifade ettim. Kendilerine de aktarmamızın iyi olacağını, hatta bu hususta gerekiyorsa bir kısım kanun düzenlemeleri olması gerektiğini ve hatta çoklu kurumların bu konuda yetkili olmasının, başta İstanbul olmak üzere, dönem dönem kaos yarattığını, bir iş birliği içerisinde, bütünlükçü bir sistemle, şeffaf ve aynı zamanda halkın ve sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla bir modelin İstanbul'a ve hatta kapsayıcı bir biçimde Marmaray'a çok büyük fırsatlar sunacağını ifade ettik. Buna büyük ilgi gösterdi. Karşılık verdi ve olumlu bir uzlaşmayla ayrıldık.” dedi.

Editör: Anıl Kılıçlı