Küçükçekmece Nikâh Sarayı'nda yapılan iftar programına katılım yoğun oldu. İftar programı, birlik ve dayanışma mesajlarıyla dolu geçti. İftara, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, CHP Meclis Üyeleri, Trakya Rumeli ve Balkanlar Gönül Birliği Dernekleri Platformu, Küçükçekmece mahalle muhtarları ve Sivil Toplum Kuruluşları katıldı.

İftar programına çok sayıda katılımcılar vardı Trakya Rumeli ve Balkanlar Gönül Birliği Dernekleri Platformu Başkanı Cevdet Ateş programda konuşma yaptı.

Ateş, “hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum iftar yemeği programımıza hoş geldiniz, bizler birlik olduğumuz zaman bu kadar güzel olduğumuzu tekrar görüyoruz, birlik beraberlik içerisinde olduğumuz sürece zor günlerinde üstesinde geliriz.” dedi.

ATEŞ: DERNEKLERİN YAŞADIĞI ZORLUKLAR OLDU

Trakya Rumeli ve Balkanlar Gönül Birliği Dernekleri Platformu Başkanı Cevdet Ateş derneklerin ayakta kalma zorluklarından bahsederek, “Pandemi’den sonra diğer derneklerde olduğu gibi bizim derneklerimizde de zorluklar yaşadı ayakta kalmaya çalışan derneklerimiz de oldu kapananlar da oldu tabi bizim birlik ve beraberlik içerisinde olmamızın neticesinde ayakta kalan derneklerimiz de oldu.” dedi.

ÇEBİ’YE TEŞEKKÜR

Ateş, “Kemal başkanımız bu güne kadar Balkan insanların yanında oldu derneklerimizin bu güne kadar bütün kongrelerine ve davetiyelerine katılmış biridir. İnanıyorum ki bugünden sonra da aynı şekilde yanımızda olmaya devam edecektir bunun dışında bizi sevindiren bir olay da biz yıllardır Cumhuriyet yürüyüşlerini yapıyoruz yılardır tabi Cumhuriyet Halk Partisi gelmeden önce de yapıyorduk. Birlik içerisinde çok büyük kalabalıkla gerçekleştiriyoruz Cumhuriyet yürüyüşümüze ilk defa bir belediye başkanı katılarak bizi yalnız bırakmadı onun için kendisine bu ‘Cumhuriyet’ sevdasından dolayı çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

ÇEBİ: SİZLER ÇAĞDAŞ İNSANLARSINIZ

Ardından Küçükçekmece Belediye Başkanı ve CHP Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Kemal Çebi kürsüye gelerek konuşma yaptı, Çebi, “Değerli hemşerilerim sözlerime başlarken sizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum iyi ki gelmişsiniz bu koca salonu doldurmuşsunuz birlik ve beraberliğimizi bir daha göstermiş oldunuz sizler çağdaş insanlarsınız kibar insanlarsınız bundan dolayı davete icap eden insanlarsınız onun için bu salonu doldurmanız da beni ayrı bir mutlu etti. Ben kendisine yönetim birliği kuruluna, gönül birliği platformuna bağlı olan dernek ve başkanlarına böyle bir iftar yemeği düzenledikleri için ben de onlara teşekkür ediyorum.” dedi.

“ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ CUMHURİYETE BORÇLUYUZ”

Çebi ramazan ayının önemine değindi insanların birlik ve beraberlik barış içerisinde olduğunu ve ramazan ayında insanların ruhen ve maneviyat olarak arındığını belirti.

Çebi, “Böyle toplantılarda siyaset konuşmayı çok uygun bulmuyorum aslında biraz da zorlanıyorum yoksa elimdeki mikrofon beni, ben de onu seviyorum, sizlerin Cumhuriyetimizi koruyan kollayan demokrasiyi koruyan özgürlüğümüzün kısıtlamasını istemeyen çağdaş demokrasi, laik hukuk devletinden yana olduğunuzu biliyorum. Seçimler demokrasimizin bize sunmuş olduğu bir fırsat eşitliğidir. Cumhuriyetimizin bize sunmuş olduğu bir fırsattır dolaysıyla bu seçimde tabi ki hizmet etmek önemlidir tabi ki de fakire ve mazluma yana emekliden yana tavır gösterecek siyasetçileri iş başına getirmek hiç şüphesiz çok önemlidir yediğimiz yemek içtiğimiz su aldığımız hava kadar önemli olan cumhuriyetimizi koruyacak ve yüceltecek asla ona hiç kimse yan gözle bakmayacak anayasa mahkemesinin kararlarına sadık kalacak saygı duyacak hukukun üstünlüğünü kabul edecek ve onun için mücadele edecek yeni başkanların yeni meclis üyelerimizin yeni yöneticilerimizin  31 Mart yerel seçimlerinde iş başına gelmesini ve seçilmesini diliyorum ve temenni ediyorum.

“CUMHURİYET SAYESİNDE MAKAMLARA GELDİK”

Çebi konuşmasını şöyle sonlandırdı;

“Bir örnek vermek istiyorum bu cumhuriyete hepimizin borcu var en çokta benim borcum var ben Trabzon’un Sürmene ilçesinin bir köyünde doğdum kışın 4-5 ay çarşıya inilemiyordu ancak cumhuriyetimizin fırsat eşitliğinden istifade ederek bana tanımış olduğu Cumhuriyet okullarında okuma fırsatını buldum ve 58 yıldır yaşadığım yaşamaktan hiç gücenmediğim memnun olduğum ilçeme kayıtlı nüfusu 1 milyona yaklaşan İstanbul’un en büyük 2. İlçesi Küçükçekmece’ye Belediye Başkanı seçilme fırsatı bana cumhuriyet verdi bunun için cumhuriyete borçluyum hepinize teşekkür ediyorum saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum.” Yusuf Hakkı

Kartal Belediyesi Kreşli Minikler için Eğlenceli Çocuk Kütüphanesi Etkinliği Düzenledi! Kartal Belediyesi Kreşli Minikler için Eğlenceli Çocuk Kütüphanesi Etkinliği Düzenledi!

Editör: Anıl Kılıçlı