İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, CHP adayı Ahmet Özer'in "Esenyurt il olmalı" çıkışına sert bir tepki gösterdi. Yıldız, "Esenyurt’u bir referandumla il yapıp başka bir yere bağlama derdinde. Bu saçma sapan yaklaşımıyla Esenyurt'u onlardan kurtarmak istiyoruz. Yarın bunlar başa geldiğinde komşularımız bize bunları neden başımıza bela ettiniz diye soracaklar. Bunların amacı Esenyurt’a hizmet etmek değil başka bir amaçları var hani derler İnsanın içinden geçen ya diline vurur ya fikrine vururmuş. Bu mesele de aynı, Esenyurt'u kendilerinin de içinde oldukları diğer taraflara benzetecekler." dedi.

YILDIZ: "ESENYURT'U AYRIŞTIRAN DEĞİL, BİRLEŞTİREN BİR DİL KULLANMALIYIZ"

Yıldız, “Özellikle 'DEM'li' olarak adlandırılan Kürt nüfusunun, Esenyurt'u bir huzur limanı olarak görmesiyle ilgili yaşadıkları zorlukları anlıyorum. Onlar için Esenyurt, huzur ve mutluluk arayışlarının bir sembolüdür. Ancak, bu huzur ve mutluluğu bozmak isteyenlere asla izin vermeyeceğimizi belirtmek isterim. Esenyurt'u ziyaret eden ve burada yaşayan herkesin, barış ve uyum içinde bir arada yaşama hedefine sadık kalması gerektiğini düşünüyorum.” Dedi.

“ESENYURT'UN KURTULUŞUNA DOĞRU”

Yıldız sözlerine şunları ekledi;

"Esenyurtlu vatandaşlarımızın bir araya gelmesini sağlayacak, ayrışmayı sonlandıracak ve birlikte daha güçlü bir gelecek inşa edecek bir dil benimsemiş bulunuyoruz. Ancak son zamanlarda yaşanan gelişmelere baktığımızda, Esenyurt'un kurtuluşunu müjdeleyen bir döneme yaklaştığımızı görüyorum. Ancak, bu güzel günleri karşılamak için, bizi buraya getiren değerli Esenyurt'luların aksine, ayrıştıran, kutuplaştıran ve huzursuzluk yaratmak kabul edilemez olduğunu düşünüyorum. Esenyurt'a hizmet etmeyi amaçlayan herkesin, toplumu bir araya getiren, barışçıl ve birleştirici bir dil kullanması gerektiğine inanıyorum.”

“ESENYURT'U DAHA GÜZEL BİR GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ”

Konya’da 14 yaşındaki öğrencisini taciz eden öğretmen tutuklandı Konya’da 14 yaşındaki öğrencisini taciz eden öğretmen tutuklandı

Yıldız konuşmasını şöyle sonlandırdı;

“Sonuç olarak, Esenyurt'u birleştirici bir dil ve hizmet anlayışı ile yönetmek, bütün toplumu kucaklayan ve herkesin kendini kabul edilmiş hissettiği bir ilçe haline getirmek istiyoruz. Bu doğrultuda, ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı söylemlere karşı çıkıyor ve Esenyurt'u daha güzel bir geleceğe taşıyacak adımları atmaya kararlıyız." YUSUF HAKKI DOĞAN

Editör: Anıl Kılıçlı