CHP Beyoğlu 38. Olağan ilçe Kongresi Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Ali Asker Ekici’ni açılış konuşmasını yaptığı kongrenin Divan Başkanlığı’nı CHP 23. Dönem İstanbul Milletvekili Çetin Soysal yaptı. Kongreye CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Yüksel Mansur Kılıç, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP Esenler İlçe Başkanı Cemal Kaya,  CHP İBB Meclis Üyeleri İnan Güney, Orhan Alkan, Hayrettin Özbakır, çok sayıda parti yöneticileri, STK temsilcileri, muhtarlar ve ilçe delegasyonu katıldı.

Divan oluşumundan sonra İstiklal Marşı’nın okunması ve Saygı Duruşu’nun ardından raporların okunması bölümüne geçildi. Oy birliğiyle kabul edilen raporların ardından gündem dışı söz alan partililer kısa birer konuşma gerçekleştirdiler. Muharrem Bulut’un mavi liste, Tuğba Güçtekin’in ise beyaz listeyle aday olduğu kongrede Muharrem Bulut, delegelerin kullandığı 266 oyla ilçe başkanlığına seçildi. Güçtekin ise 81 delegenin oyunu aldı.

Seçimden önce kongreye katılan partililere yönelik bir konuşma gerçekleştiren CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Muharrem Bulut, konuşmasının ilk bölümünü 43 yıl önce bir saldırı sonucu hayatını kaybeden ilçe Başkanı Bülent Demir’i anmaya ayırdı. Gezi olaylarında hayatını kaybeden gençleri unutmayan Bulut, ‘Daha özgür bir Türkiye için mücadelimizi sürdürmek, bu gençlere hepimizin borcudur’ dedi. Beyoğlu Örgütü’nün tutsaklığı devam eden Can Atalay, Mücella Yapıcı ve Tayfun Kahraman’ın her zaman yanında olduğunu belirten Bulut, ‘Selam olsun sizlere! Beyoğlu örgütü her zaman yanınızda olacak’ diye konuştu.

‘GENEL BAŞKANIMIZIN MÜCADELESİNE OMUZ VERMEK BİZİM İÇİN ONURDUR’

Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir değişim olacaksa bu değişimin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde gerçekleşmesi gerektiğini ifade eden Bulut, ‘ Cumhuriyet Halk Partisi sosyal demokrat bir partidir. Eleştiri olacaktır. Değişi  hep olmuştur, olacaktır. Fakat bir değişim olacaksa bu Genel Başkanımız öncülüğünde gerçekleşecektir. Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun hak, hukuk e adalet mücadelesine omuz vermek bizim için bir onurdur’ şeklinde konuştu.

İYİ Parti'de kurultay; Genel Başkan Adayları kimler? İYİ Parti'de kurultay; Genel Başkan Adayları kimler?

‘SİZE SÖZ, BEYOĞLU’NU YERELDE İKTİDAR YAPACAĞIZ’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin otel lobilerinde kurulan bir parti olmadığına vurgu yapan Bulut, ‘ Bizi ranta teslim edeceğimiz hiçbir üyemiz yoktur. Dün olduğu gibi bugün de Beyoğlu’ndaki tüm vatandaşlarımız ve esnafımızla birlikte dayanışma içinde olacağız. Rahmetli Berfo Ana’ya sözümüzdür, her zaman annelerimizin yanında olacağız. Beyoğlu’nu, siyasi hayatları rantla, yalanla geçenlerden kurtarmak bizlerin görevidir. Hedefimiz Beyoğlu’nu AKP’den kurtarmak ve yerelde iktidar olmaktır. Size söz 6. Dairenin burçlarına, partimizin bayrağını çekene kadar, yerelde ve genelde iktidar olana kadar mücadelemizden bir adım geri atmayacağız. Mücadelemiz bir, hayalimiz birdir’ dedi. FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı