İstanbul Arnavutköy İstiklal Mahallesi'nde Kızıltepe mevkiinde saat 18.00 sıralarında çok sayıda silah sesi duyuldu. Daha sonrasında boş arazide 34 KV 6591 plakalı otomobilin yandığını gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. 

İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen otomobilde yapılan incelemede 2 adet uzun namlulu silah bulundu. Polis ekiplerinin yaptığı ilk inceleme sonrası, söz konusu kundaklanan aracın, saat 16.00 sıralarında Sultangazi ilçesine bağlı 75. Yıl Mahallesi'nde CHP Sultangazi İlçe Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Ali Kılıç'ın da içinde bulunduğu 34 FAC 343 plakalı otomobile yönelik silahlı saldırıda kullanıldığı belirlendi. Saldırıda yaralanan Ali Kılıç, sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. 

İmamoğlu ile Güney’den mesaj; Beyoğlu’nda yeni bir çağ başlıyor İmamoğlu ile Güney’den mesaj; Beyoğlu’nda yeni bir çağ başlıyor

SALDIRI ANI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

CHP İlçe yöneticisi Ali Kılıç'ın yaralandığı saldırı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntüde, 34 FAC 343 plakalı otomobilin geçişinin ardından beyaz bir otomobilin geldiği ve Kılıç'ın da içinde bulunduğu otomobilin önünü kestiği görülüyor. 

SALDIRININ ARDINDAN ARABAYI YAKIP TAKSİYLE KAÇMIŞLAR

Silahlı saldırıda kullanılan otomobil, Arnavutköy ilçesi İstiklal Mahallesi, Kızıltepe mevkiinde ormanlık alanda kundaklandı. Olayı gören vatandaşların iddiasına göre, olay yerinde bulunan 4 kişi, otomobili yaktıktan sonra ticari bir taksiye binerek olay yerinden kaçtı. Polis, kaçan 4 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. Kent Yaşam Gazetesi

Editör: Rukiye Bakır