14 ve 28 Mayıs tarihlerinde yapılan genel seçimlerde istediği sonucu alamayan ana muhalefet partisi CHP, kurultay ve yerel seçimler öncesinde delege seçimleri için sandık başına gitti.

DEĞİŞİMİ MAVİ LİSTE TEMSİL EDİYOR

CHP’de seçimlerin kaybedilmesiyle birlikte “değişim” teması yeni bir hikaye yaratmaya çalışırken, değişim isteyen delegeler ve ilçe başkan adayları, mavi liste ile seçime giriyor.

İMAMOĞLU İLE KAFTANCIOĞLU ARASINDAKİ BUZLAR

Bu seçimlerde İstanbul’u çok daha önemli kılan bir faktör daha var. Seçim sonrasında “değişim” ateşini yakan İmamoğlu. 2019 yerel seçimleriyle birlikte yakın çalışan iki isim İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu arasındaki ipler, 14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığı konuşulduğu günlerde gerilmeye başlamıştı.

Siyaset yasağı getirilen İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile uzun zamandır sorunlar yaşadığı bilinen İmamoğlu için İstanbul il kongresi çok ayrı bir öneme sahip.

CHP’NİN KALESİ ŞİŞLİ’DE KAFA KAFAYA YARIŞ

Şişli’nin Mahmut Şevket Paşa ve Halil Rıfat Paşa mahallelerinde parti üyelerinin yüzde 60’ından fazla katılım gösterdiği seçimler yapıldı. Şişli’de CHP’nin en çok oy aldığı ve bu nedenle de ilçe seçiminde de en çok delegelerden birinin çıktığı mahalle olan Mahmut Şevket Paşa’da, turuncu liste 538’e 348 kazanırken diğer iki mahallede seçimler at başı geçti.

Şişli’nin Halil Rıfat Paşa mahallesinde iki liste de 70’e 70 eşit oy aldı. Seçimden bir gün önce her iki listede de liste başı olan İl Sekreteri Oğuz Kemal Yakar kırmızı listeden çıkarılırken “değişim”i dillendiren dolayısıyla İmamoğlu’na yakın olduğu düşünülen mavi listeden Şişli delegasyonuna seçilebildi.

Sosyal medyayı salladı; Türkiye güzeli Buse İskenderoğlu'ndan çıplak poz Sosyal medyayı salladı; Türkiye güzeli Buse İskenderoğlu'ndan çıplak poz

KÜÇÜKÇEKMECE’DE ÖZCAN KAYBETTİ

CHP Küçükçekmece'de mevcut ilçe başkanı Turgay Özcan’ın tüm mahalleleri kaybettiği gelen bilgiler arasında.

İLÇELERDE KIYASIYA MÜCADELE

CHP Güngören’de İmamoğlu’na yakınlığıyla tanınan ilçe başkanı Temel Akkoç 4 büyük mahallenin 3'ünü kazandı

CHP Küçükçekmece'de Canan Kaftancıoğlu'na yakınlığı ile bilinen ilçe başkanı Turgay Özcan tüm mahalleleri kaybetti.

Özellikle Atakent ve Halkalı merkez gibi kalabalık mahallelerde Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu karşıtlığından öte mevcut yönetime tepki öne çıktı.

CHP Bağcılar'da Alevi yurttaşların olduğu mahallede mevcut yönetime tepki sebebiyle muhalefet ciddi oylar aldı. Bağcılar ilçe başkanı Canan Kaftancıoğlu’na yakın duran isimlerden.

Başakşehir'de değişimci gençlerin listesi kazandı... Listenin yüzde 60’ı 30 yaş altı gençlerden oluşuyor.

Hafta sonu seçilen 110 delegeden 90'ı muhalefetten yani değişimden yana. Kaftancıoğlu ise Bahçelievler’den sonra Beylikdüzü’nde ve Silivri’de de liste çıkaramadı.

BAŞAKŞEHİR’DE USULSÜZLÜK İDDİASI

CHP Başakşehir Delegesi Suna Keşt Oban, sosyal medya hesabından seçimlere ilişkin paylaştığı mesajda şu ifadeleri kullandı;

Dün Kayabaşı’nda bir seçim yapıldı ama seçimden başka her şeye benziyordu. Açık oy kullananlar, sandık kabinine kadar üyenin koluna girenler, mahallede oturmayıp da kongre kaybeden eski ilçe başkanları, ilçe yöneticileri ve meclis üyelerinin adeta sandığı ablukaya alarak üyeye psikolojik baskı yapması seçime gölge düşürdü. Hele son 5 dakika kala oy kullanmaya gelen üye kabine girmeden turuncu pusulayı zarfa koyup, mavi pusulayı sandık kuruluna teslim edip oyunu sandığa attı.

Oy sayımı için sandığın etrafına toplanan herkes bunu gördü. Bir Allahın kulu bunu inkar edemez. Zarflar açıldı, açılan pusulalar zarar görmeden tek tek çıkarıldı. Oy sayımın da 3 adet pusula özel işaret ile kenarlarından yırtılmış. Şimdi partililerimin vicdanına soruyorum genel seçimlerde Tayyip Erdoğan’a verilen açık oya itiraz etmeyecek ve o oyu geçersiz saydırmayacaklar mıydı? Kimin tarafından verildiği belli olsun diye özel olarak işaret koymak adına kenarı yırtılmış oy pusulalarını AKP için geçerli sayarlar mıydı?

Kayabaşı’nda bir seçim yapıldı, 3 adet özel işaretli turuncu pusula geçerli sayıldı, 5 adet oy herkesin gözü önünde açık olarak turuncuya kullanıldı. Şimdi turuncu liste 1 oy farkla 50 delege mi almış oldu? Öyle yağma yok. Geçersiz sayılması gereken 8 oy varken 1 oyla kazanacaklar ve benim delegelik hakkımı elimden alacaklar öyle mi? İtiraz ediyorum. İtiraz etmeye de devam edeceğim. Kimsenin hakkını yemedim, kendi hakkımı da yedirmem.” Fazıl Anıl Kılıçlı/KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı