31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için çok az bir süre kaldı. Geri sayım sürerken, siyasi partiler İstanbul’u birinci hedef olarak belirlemiş durumdalar. Cumhuriyet Halk Partisi, 2019’da elde ettiği başarılı sonuçları korumak ve bunlara yenilerini eklemek için çalışmalarını sürdürürken, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı basın mensuplarıyla bir araya geldi.

CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı organizasyonuyla yapılan toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ilçe başkanı Mülayim Demirtaş 31 Mart akşamı için çok iddialı konuştu. Demirtaş, “Anketler, kamuoyu araştırmalarımızda bize yansıyan görüntü yüzde 20 puan farkla Beylikdüzü’nü tekrar kazanacağımız yönünde. Sandık güvenliği konusunda da bu hafta sonuna kadar tüm hazırlıklarımızı tamamlamış olacağız” dedi.

DEMİRTAŞ: GİRMEDİĞİMİZ HANE, SIKMADIĞIMIZ EL KALMADI

Örgüt olarak hummalı bir çalışma yürüttüklerini ifade eden CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Mülayim Demirtaş, “Örgüt olarak neler yaptığımızı anlatacağım. 127 bin hanemize kitlerimizi dağıttık. 4 binden fazla esnafımız birkaç kere dolaşılmış durumda. 10 mahallede sahadayız. Kaymakamlığımızın tüm etkinliklerine katılıyoruz. Tüm katılımcıların toplamı kadar Cumhuriyet Halk Partili kardeşimiz var.” dedi.

“SANDIK GÖREVLİSİ SAYIMIZI ARTIRIYORUZ”

Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü;

Seçim için de hazırız. Sandık görevlilerimiz tamam. Okul sorumlularımızla görüşeceğiz ve bu hafta sonuna kadar yüzde yüz tamamlayacağız sandık görevlisi çalışmalarımızı. AK Parti sandık görevlilerini değiştirmek için çaba gösteriyor. Bizde 1100 kişiye daha ihtiyaç var sandık görevli sayımızı artırıp daha hızlı sonuç almak için bu kararı aldık.

Biz Beylikdüzü’nde sandık güvenliği konusunda 2010 yılında Sayın Ekrem İmamoğlu’nun ilçe başkanı olduğu dönemden itibaren hiçbir sorun yaşamadık.”

Kamuda tasarruf Diyanet'te yok; Ali Erbaş aracını üst modelle değiştirdi Kamuda tasarruf Diyanet'te yok; Ali Erbaş aracını üst modelle değiştirdi

“İNSANLARDA BİRAZ USANMIŞLIK VAR”

Yaşam Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Karaali’nin ‘Başta CHP’li olmayan belediyeler olmak üzere Türkiye genelinde bir sandık güvenliği sorunu var. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?’ sorusunu yanıtlayan Demirtaş, “Her sandıktan tutanak almak zorundasınız. İki tane İBB seçiminde tüm sandıkların yüzde yüzünü girdik. Şimdi seçmende bıkmışlık ve usanmışlık var. Son Cumhurbaşkanı seçimi etkiledi insanları. Tüm sandıklarda güvenlik tamam deyip sonradan sandık güvenliği konuşulmaya başladığı için insanlar biraz güvensiz. Şimdi 30-40 bin sandıkta şaibe yapıp Cumhurbaşkanını belirleyebilirsiniz sonuçta.” ifadelerini kullandı.

Demirtaş’a yöneltilen diğer sorular ve yanıtlar şöyle;

- Anketlerde durum ne? Beylikdüzü yeni Kadıköy, Beşiktaş olacak diyorlar. Ne diyorsunuz?

Yüzde 20 fark atıyoruz en yakın rakibimize. Ama kararsızlar kime verecekse bilemiyorum onu şu an fark çok kapanmaz o kadarını söyleyeyim. 

- Kaç avukatla çalışacaksınız seçim günü?

Her okul için iki tane avukatımız görevli olacak. Sümeyra Duğan

Editör: Anıl Kılıçlı