İstanbul’un en kalabalık ilçelerinden biri olan Esenler’de, vatandaşın temel haklarından olan sağlık hizmetinde büyük bir açık var.

2022 yılı itibariyle 450 bine yakın nüfusu olan Esenler’de devlet hastanesi olmaması ilçe sakini vatandaşları sağlık hizmeti konusunda büyük mağduriyete uğratıyor. Esenler meydanda sıradan vatandaşlara konu hakkında mikrofonumuzu uzattık ve aldığımız cevaplar mağduriyeti gözler önüne serdi.

“BAĞCILAR’A GİDİYORUM”

Konuştuğumuz bir vatandaş, oturduğu ilçede devlet hastanesi olmadığını ve özel hastanelere de ödeyebileceği maddi bir güç olmaması nedeniyle uzman bir hekime görünmek için ilçe değiştirmek zorunda.

Vatandaş, “Burada uzun süredir devlet hastanesi yok. Ben Bağcılar Devlet’e gidiyorum, uzağa gidiyoruz. Bir sürü yol parası harcıyoruz. Biraz zor oluyor evet ama yapacak bir şeyim yok mecburiyetten öyle yapıyorum.” dedi.

Merve Taşkın'dan şok itiraf; Doğumum babamın ölümüne sebep oldu Merve Taşkın'dan şok itiraf; Doğumum babamın ölümüne sebep oldu

“HASTANE ŞART ESENLER’E”

Bir başka vatandaş da Bağcılar, Güngören gibi ilçelere gittiğini söyleyerek, “Sadece kadın doğum var. Normal devlet hastanesi yok. Hastane şart Esenler’e. Bir devlet bir de diş hastanesi olursa iyi olur.” dedi.

"ADI UMUT ŞEHRİ"

Yerel yönetime de kızgın olan bir vatandaş, "Bak buraya bakınca 'umut şehri' yazıyor ama hiç umut yok. Tevfik Göksu buraları kamuya açacağız demişti ama gördüğünüz gibi buralara da konutlar yapıldı." dedi.

“BAĞCILAR YOĞUN OLUYOR”

Yine Bağcılar’a gittiğini söyleyen bir başka vatandaş, “Bağcılar biraz yoğun oluyor. Bu atış alanı ve konut yapılan yerlere bir hastane yapmaları iyi olur.” ifadelerini kullandı.

Editör: Anıl Kılıçlı