İnsanlığın tarih boyunca dünya atmosferine saldığı sera gazları, küresel iklim değişikliğini tetikledi ve mavi-yeşil dünyamızı ileride yaşanamayacak bir yer haline dönüştürme ihtimalini ortaya çıkardı.

Tüm dünyada ve Türkiye’de yenilenebilir enerji politikalarına bir dönüş var ve teşvikler de bu alanda yaygınlaşmaya başladı. Nitekim yenilenebilir enerjiyle üreten şirketler daha çok teşvik ve uygun finansman modelleriyle daha çok büyüme imkanı buluyor.

İLK AKLA GELEN RÜZGAR VE GÜNEŞ

Rüzgar türbinleri, günümüz dünyasında yaygın olarak kullanılmaya başlayan bir enerji üretim şekli oldu. Artık tüm dünyada şirketlerin ve özellikle hane halklarının rüzgar türbini ile güneş panelleri gibi yöntemleri kullanarak ihtiyacı olan enerjiyi ürettiği görülüyor.

UYGUN FİYATLARA SINIRSIZ BAĞIMSIZLIK

İstanbul Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde Triko Center Sanayi sitesi içerisinde yer alan Bülent Tanrıverdi’nin yatırımcısı olduğu firma EsWind yenilenebilir, temiz ve sonsuz enerjiyi uygun maliyetlerle şirketlere ve vatandaşa sunarak enerjide bağımsızlığın anahtarını veriyor.

Asırlık Çınar Ağaçlarına Önce Tomografi Sonra Budama Asırlık Çınar Ağaçlarına Önce Tomografi Sonra Budama

Tanrıverdi, rüzgarın sonsuz ve etkili gücünü kullanmanın önemine değinerek, uygun maliyetlerle bu fırsatı sunduklarını söyledi ve hem çevrenin hem de şirketlerin kazançlı çıkacağı kazan-kazan formülünü ortaya koydu. KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı