Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Sarıyer Şubesi, dernekten burs almaya başlayan üniversite öğrencileri ile dernek yöneticilerini geleneksel tanışma kahvaltısında buluşturdu.

Sarıyer Merkez’deki Göze Kafe’de verilen kahvaltıya katılanlara hitaben bir konuşma yapan ÇYDD Başkanı Gül Çağlayan, “Birlikteliğimizin kanıtı olan bu salondaki tablo, çalışma azmimizi ve mutluluğumuzu bir kat daha artırmaktadır” “dedi.

“GENÇLERİMİZ UMUDUMUZ VE GURURUMUZDUR”

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı bu güzel ülkeyi çağdaşlaşma yolundan kimse döndüremez” diyerek sözlerini sürdüren Çağlayan, “ Onurlu ve özgür yurttaşlar olarak her türlü olumsuzluğa karşı bu uğurda her şeyimizi ortaya koyacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Zaten uzun yıllardır verdiğimiz mücadele ve şu anda sizlerin burada oluşu bunun en iyi kanıtıdır. Geleceğimizin güvencesi sevgili gençlerimiz, bizim umudumuz ve gururumuzdur” dedi.

ÇYDD Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Kütük’ün sponsor olduğu kahvaltıya, dernekten bu yıl burs almaya başlayan 50 öğrenci ile yöneticiler, üyeler ve özel konuklar katıldı. CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Fatik Eker ile ADD Sarıyer Şube Başkanı Fahrettin Serdaroğlu’nun da konuk olduğu kahvaltıda, değişik üniversitelerin fakültelerinde öğrenim gören öğrenciler sohbet edip, kaynaştı. Bu arada ÇYDD üyeleri de üniversitelilerle tanışarak, başarı diledi.

“MEZUN OLSALAR DA DERNEKTEN KOPMUYORLAR”

ÇYDD’den burs alarak öğrenim gören gençlerin aynı zamanda yeni arkadaşlar edinip, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılma imkanı bulduğunu da söyleyen Gül Çağlayan, 250 civarındaki üniversite ve lise öğrencisine aylık 150-200 TL eğitim bursu verdiklerini belirtti. Çağlayan, “Çağdaş gençlik her geçen gün çığ gibi büyüyor. Hem derneğimize hem de birbirlerine sahip çıkarak, mezun olsalar dahi bizden kopmuyorlar. Bu da bizler için laik, çağdaş ve Atatürkçü Türkiye adına en büyük güvence ve mutluluk kaynağıdır” dedi.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi