ÇYDD Sarıyer Şubesi, üniversitede okuyan öğrencilere verilen burs paralarını çıkarmak için düzenlediği etkinliklere, gerçekleştirdiği kermesle bir yenisini daha ekledi.

ÇYDD Sarıyer Şube Başkanı Gül Çağlayan ile arkadaşları Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Yaşam Merkezi’nde Anneler Günü dolayısıyla kermes yaptı. Hayırsever kişi ve kuruluşlar tarafından bağışlanan veya dernek üyeleri tarafından üretilen kullanılmış ya da kullanılmamış eşya ve kıyafetleri satan ÇYDD üyeleri, öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmanın mutluluğu yaşadıklarını belirttiler.

Çok sayıda öğrenciye her ay belli oranlarda eğitim bursu verdiklerini söyleyen Gül Çağlayan, “Derneğimiz, amacı doğrultusunda her yıl çeşitli kültürel ve sosyal etkinlikler düzenleyerek, öğrencilerimizin bilgi, görgü ve yaşam tecrübesini artırmaya çalışıyor. Bu arada ülkemizde Atatürkçü, laik, cumhuriyetçi, demokrasiden yana, aydın ve çağdaş düşünceli gençler yetişmesine katkıda bulunmak için de eğitim bursu veriyor. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nden burs alan öğrencilerimiz aynı zamanda kendi aralarında ve üyelerimizle köklü dostluk ve arkadaşlıklar geliştirerek, yaşam boyu dayanışma içinde bulunuyorlar. Bizim tek amacımız ülkeye ve topluma yararlı insanlar yetişmesini sağlamaktır. Bunun için de arkadaşlarımla birlikte tüm Çağdaş Yaşamlılar olmak üzere üzerimize düşen her fedakarlığı yapmaya çalışıyoruz” dedi.

ÇYDD Sarıyer Şubesi’nin kermesini Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç ile CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyeleri Fatik Eker ile Nihal Nevruz da ziyaret edip, destek verdi. Kermes yarın (Cumartesi) de açık olacak.

Tuncay Dağlı-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi