Dün sosyal medyada büyük etkileşim alan paylaşımların tasarımcısı "Mahirgra" kullanıcı isimli Mahir Akkoyun, yaptığı tasarımlar nedeniyle gözaltına alınıp ardından adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen Mahir Akkoyun serbest bırakılmasının ardından bir açıklama yaptı.

"GENÇLİK DEVİRECEK" HAREKETİ

Market raflarına yansıyan bir kampanya dün sosyal medyada gündem olmuştu. “Gençlik Devirecek” hareketi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin fotoğraflarının olduğu çıkartmalar hazırlayarak marketlerde farklı ürünlerin üzerine yapıştırdı. Etiketlerin üzerinde, “Bu ürün pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde” ve “Bu ürün bizim yüzümüzden pahalı” yazıldı.

Market raflarında hızla yayılan o etiketleri hazırladığını belirten Akkoyun, bugün sabah saatlerinde sosyal medya hesabı Twitter'dan gözaltına alındığını duyurdu. Akkoyun, İzmir Konak Güvenlik Şube’ye götürüldüğünü ifade etti.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Çağdaş Hukukçular Derneği, Akkoyun’un adliyeye sevk edildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, "Pahalılığa dikkat çekmek amacı ile tasarladığı stickerlarla sosyal medyada gündem olan @mahirgra cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla adliyeye sevk ediliyor. Tüm meslektaşlarımızı ve kamuoyunu  İzmir Adliyesinde Mahir'in yanında olmaya çağırıyoruz” denildi.

Market erdoğan sayesinde pahalı

SERBEST BIRAKILDI

Akkoyun serbest bırakıldı. Akkoyun şunları söyledi; "Yoksulluğu ve sefaleti gündeme getirmemden rahatsız oldular. Rahatsız etmeye de devam edeceğim."

AKŞENER'DEN AÇIKLAMA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, olayla ilgili açıklamalar yaparak şunları söyledi;

"Tehditlerin korkutamadığı gençlerimizi özgürlüklerine darbe vurarak sindiremeyeceksiniz. 

Zulmünüz de baskınız da yakında son bulacak. 

Biz gerçekleri söyleyen gençlerimizle tarih yazacağız!

Adnan Oktar'ın işlediği 'Yaratılış Teorisi' yeni Milli Eğitim müfredatında Adnan Oktar'ın işlediği 'Yaratılış Teorisi' yeni Milli Eğitim müfredatında

Sadece 37 gün kaldı."

Editör: Anıl Kılıçlı