31 Mart yerel seçimleri geride kaldı. Seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi, 2019’daki başarısının üstüne koyarak birçok il ve ilçeyi tekrar kazandı. CHP, Esenyurt’ta Prof. Dr. Ahmet Özer ile seçimi tekrar önde tamamladı ve ilçede ikinci CHP dönemini başlattı.

DEVİR TESLİM TÖRENİ YAPILDI

Esenyurt eski belediye bahçesinde gerçekleşen devir teslim törenine, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, görevi devreden Esenyurt eski Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Yeşilçam’ın çınarı Küçükçekmece’de Yeşilçam’ın çınarı Küçükçekmece’de

KARABAT: FARKLI OLANLAR BİRBİRİNİ TAMAMLAYANLARDIR

Devir teslim töreninde kısa bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, “Sivil toplum kuruşlarının değerli temsilcilerine, kıymetli belediye başkanıma, kıymetli Esenyurt halkına, İstanbul’a teşekkür ediyorum. Buradan tüm Türkiye’ye teşekkür ediyorum. Bize şunu öğrettiler; birbirinden farklı olanlar birbirine düşman olurlar diye gösterdiler. Ancak biz şunu gördük ki Esenyurt’ta olduğu gibi farklı olanlar birbirini tamamlayandır. Hepimiz kardeş büyüdük, bundan sonra da böyle devam edecek! Barış olacak!” dedi.

ÖZER: KOLLARI SIVIYORUZ

Coşkulu bir kalabalık önünde görevi devralan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ‘’Sayın genel başkan yardımcım, ilçe başkanımız, sivil toplumun değerli üyeleri, sevgili Esenyurt hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.  Söylediğimiz gibi birlikte başardık! Aşk olsun size, selam olsun size! Değerli kardeşlerim seçim süreci bitti. Çok uzatmadan bir iki şey paylaşmak istiyorum. Bu seçim süreci zorlu bir süreçti siz zaten izlediniz, gözlemlediniz. Kolları sıvayacağız. Gece demeden gündüz demeden çalışacağız.” dedi.

“HALK YENİDEN AYAĞA KALKMIŞTIR”

Seçimin tüm bileşenlerle kazanıldığına vurgu yapan Özer, “Daima üç şeye vurgu yaptık. Biz demiştik ki; Esenyurt küçük bir İstanbul, İstanbul küçük bir Türkiye. Mesajımızı verdik.  Dediğimiz oldu mu oldu Allah’ın izniyle.  Bu ne demek? Demokrasi güçlendi, değişim artık kapıda. O güç bu seçimde ortaya çıkmıştır. Artık halk yeniden ayağa kalkmıştır. Esenyurt’ta yaktığımız meşale bütün Türkiye’de yanıyor şu an. Dün Van’da örneği gördünüz CHP, DEM,TİP  bir araya geldiler; ‘21. Yüzyılın bu döneminde bu haksızlık hukuksuzluk bize yakışmıyor’ dediler. Arkadaşımız mazbatasını aldı. Hayırlı uğurlu olsun. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye başkanı oldum ama bundan böyle sadece burada değil herkesin başkanı olacağım. Hepimiz çok çalıştık, ter döktük. Kadın kollarımız, partimiz, gençlik kollarımız, mahalle temsilcilerimiz… Gece demeden gündüz demeden çalıştılar. Hepsine teşekkür ediyorum.  Ayriyeten Dem Partisi bizi destekledi. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Kimse bizi durduramaz.” ifadelerini kullandı.

“SORUNLARI ACİLİYETİNE GÖRE MASAYA YATIRACAĞIZ”

Esenyurt’ta yapacakları hakkında bilgi veren Özer, “Sizden bir isteğim var. Bu yolda yürürken doğrusuyla,  yanlışıyla,  sevgiyle yürüyeceğiz.  Bana ve arkadaşlarıma yardımcı olup kamusal alan sorunlarını hep beraber ortaya koyalım. Hedef Esenyurt’u almaktı, bunu gerçekleştirdik. Şimdi her şeyi barış içinde yapacağız. Bütün sorunları aciliyetine göre bir proje havuzunda toplayacağız ve olanaklarımız ölçüsünde hayata geçireceğiz. Biz elbet halkımız adına bir adım öne çıktık bunu için el birliği içinde olmalıyız. Sevgiyle saygıyla bir arada olmalıyız. Şeffaf olmalıyız.  Gençliğe önem veren, emeklileri, yoksulları öne alan, sorunları gidermeye çalışan, çevreye önem veren bir şehir yaratacağız. Zayıf yanlarımızı da beş yıl içinde güçlendireceğiz.” diye konuştu. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Editör: Anıl Kılıçlı