24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Sarıyer Kaymakamlığı tarafından düzenlenen kutlama töreninde adaylıkları kalkan genç öğretmenler yemin ederken, emekli olan Arif Arslan’ın konuşurken gözlerinin dolması töreni izleyenleri de duygulandırdı.


 
24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğle saatlerinde İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Törende AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Cevahiroğlu, CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz, MHP İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç, Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak ile diğer bazı STK’ların temsilcileri de anıta çiçek ve çelenklerini sundu. Çelenklerin bırakılmasından sonra saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.
 


MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ TAHMAZ: ÖĞRETMENLER HER ZAMAN BİR AYNA GÖREVİ GÖRMELİDİR
 
Öğretmenler Günü, Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle devam etti. Ali Akkanat Anadolu Lisesi öğrencilerinin resim sergisi açıp, müzik dinletsisi sunduğu kutlama etkinliğinde İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin yaptıkları konuşmalarda öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekip, yeni nesillerin aydın, bilgili ve hayatı sorgulayan niteliklere sahip olması için öğretmenlere büyük görev düştüğünü belirttiler.
Milli Eğitim Müdür Tahmaz konuşmasında şunları söyledi:
“Öğretmenliğin anlatılamayacak kadar önemli bir meslektir. Bir insanı kurtarmanın, bir alemi kurtarmak kadar önemli olduğu bilinmelidir. Çünkü iyi eğitilen bir insan, huzurlu bir toplum ve mutlu bir gelecek demektir. Başağın yetişmesine engel, zararlı otlar değil, çiftçinin ihmalidir. Bunun için muhatabı insan olan öğretmenin yapacağı bir hatanın telafisi yoktur. Sevgi dolu bir öğretmen ışık demektir. Öğretmenler her zaman bir ayna görevi görmelidir. Kendisine bakanlar iyiliği, doğruluğu, geleceği görmelidir. Ayna kırıksa göremez. Öğretmen bir ayna olarak kendisine çok iyi bakmalıdır. Sevgili öğretmenlerimiz her öğrenciyi evladımız gibi görmeliyiz. Kazanılan bir liranın, bulunan beş liradan daha kıymetli olduğunu öğretmeliyiz.”
 


BELEDİYE BAŞKANI GENÇ: SİZLER OLMASAYDINIZ BEN BELEDİYE BAŞKANI OLAMAZDIM
 
Belediye Başkanı Şükrü Genç ise sözlerine “Sizler olmasaydınız yaşam olmazdı”diyerek başladı ve Van depreminde şehit olan 77 öğretmeni hiç unutmadığını söyledi. Genç, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan öğrenciler için yardım talep eden öğretmenlerimiz var. Onların isteklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Oralarda Türkiye Cumhuriyeti’nin Bayrağı’nı dalgalandıran öğretmenlerimizi sevgi ile yad ediyorum. Sizler olmasaydınız, ben burada belediye başkanlığı yapamazdım. Kaymakamımız da Kaymakam olamazdı” dedi.



KAYMAKAM BİLGİN: ÖĞRETMENLERE GELECEĞİMİZİ EMANETE DİYORUZ
 
Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ise şunları söyledi:
“Ulu Önder Atatürk’ün 24 Kasım 1918 günü Millet Mektepleri’ne Başöğretmen olduğu günü Öğretmenler Günü olarak kutluyoruz. Bütün öğretmenlerimizin bu güzel ve özel gününü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Öğretmenlik önemli olduğu kadar da kutsal bir meslektir. Sizler toplumun bütün kesimlerine yol gösteren birer öndersiniz. Her bireyin yetişmesinde büyük rol üstlenen ilim ve irfanı, bilgi ve teknolojiyi genç beyinlere işleyip, onları geleceğe hazırlama konusunda her türlü fedakarlığı da gösteren sizlersiniz. Öğretmenlere en kıymetli varlıklarımız olan çocuklarımızı emanet ediyoruz. Çocuklarımızla birlikte aslında onlara geleceğimizi de emanet etmiş oluyoruz. Bundan dolayı öğretmenlik mesleğinin kutsallığına ilişkin çok söz söylemeye gerek yoktur.”



EMEKLİ ÖĞRETMEN KONUŞURKEN DUYGULANDI

Bu arada mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Firuzan Kemal Demironaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Nurçin Emine Özgür, emekli öğretmenler adına da Arif Arslan konuşma yaptı. Arslan’ın konuşma yaparken duygulanıp, gözlerinin dolması salonda bulunanların da duygu seline kapılmasına yolaçtı.Sunucu öğretmen tarafından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın kutlama mesajı okunduktan sonra emekli olanlara hizmet şeref belgeleri takdim edildi.


15 Temmuz darbe kalkışmasına karşı koyarken şehit olan öğretmenlerin anılmasından sonra Halk Eğitim Merkezi müzik eğitmenlerinden Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği konseri verildi. Adanalı THM Sanatçısı Abdullah Baba, bugün Adana’da meydana gelen bombalı saldırı nedeniyle üzüntülü olduğunu belirtip, ilk türküsünü Adana yöresinden okudu.  24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması aday öğretmenlik dönemini tamamlayanların hep birlikte Türk Bayrağı’na ellerini koyarak yemin etmesiyle sonaerdi.
(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam







 
 
Editör: Haber Merkezi