Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ulusca sevgi, saygı ve özlemle anarken, anıtına çiçekler sunup, şiir, resim, kompozisyon ve sanatsal etkinliklerle minnet duygularımızı ifade ettik.



Türkiye’nin her yerinde yaşayan insanlarımız ve yabancı ülkelerdeki vatandaşlarımızla birlikte Sarıyer’de de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü programı gerçekleştirildi. Sarıyer Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen resmi törende önce Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenkler bırakıldı. Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Garnizon Komutanlığı adına bir albayı ve Belediye Başkanı Şükrü Genç’ten sonra AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar, CHP İlçe Yöneticileri, MHP İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç, ADD Başkanı Fahrettin Serdaroğlu, ÇYDD Başkanı Gül Çağlayan, Sarıyer Sivaslılar Derneği Başkanı Ali Genç, Türk Kadınlar Birliği Başkanı Hülya Demir, Sarıyerliler Derneği Başkanı hayati Kaptanoğlu, Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak, Sarıyer Ülkü Ocakları ve bazı hemşeri derneklerinin yöneticileri çelenklerini bıraktı.


Müstafa Kermal Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği saat 09:05’te ise Büyük Önder, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada sirenler çalıp, denizdeki tekneler ile caddede duran araçların sürücüleri de kornalarıyla saygı duruşuna eşlik etti. Ardından hep birlikte İstiklal Marşımız söylendi ve göndere çekilen Türk Bayrakları yarıya indirildi.



ÖĞRENCİLERDEN MUHTEŞEM GÖSTERİ

Atatürk’ü anma programı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle devam etti. Protokol mensupları, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerle birlikte salonu dolduran vatandaşlar tarafından izlenilen anma etkinliğinde, Büyük Önder’in son kez dans edip, zeybek oynadığı Bursa’daki balo gecesini anlatan film gösterildi. Bir grup öğrencinin sunduğu orotoryodan sonra bir kız bir erkek öğrenci zeybek oynadı. Daha sonra “Ataya Veda” adıyla düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından ödülleri verildi.
(Tuncay Dağlı-Kent Yaşam)








 
Editör: Haber Merkezi