Sarıyer Belediye Meclisi’nde bugün daha önce hiç görülmemiş bir protesto olayı yaşandı. Kocataş, Pınar ve Çayırbaşı Mahalleleri için hazırlanan ıslah imar planının komisyon raporuna “hayır” oyu veren AK parti grubu, çıkışta yüzlerce mahalle sakinin protestosuyla karşılaşt. AK parti Grup Başkancekili Nurettin Çelik ve arkadaşları, otoparktaki araçlarıyla toplantının yapıldığı kültür merkezinden ayrılamayınca, sivil emniyet görevlileri tarafından koruma çemberine alınıp, polis aracıyla uzaklaştırıldılar.



CHP VE AK PARTİ GRUBU ARASINDA SERT TARTIŞMA YAŞANDI

Sarıyer Belediye Meclisi’nde geçtiğimiz Pazartesi günü yaşanan olaylı oturumun ardından, bugün de aynı durum yaşandı. Mahalle sakinlerinin toplantı salonuna alınmadığı oturumda Çayırbaşı, Kocataş ve Pınar Mahallleriyle ilgili olarak Sarıyer Belediyesi tarafından hazırlanan ıslah imar planlarının komisyon raporları görüşüldü. CHP ve AK Parti grupları arasında yaşanan sert tartışmalara, izleyici olarak parti grubunun yanında oturan AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar da müdahale edince ortam gerildi. CHP’lilerin sert şekilde uyarıp, konuşma ve müadale hakkının bulunmadığını söylemesi üzerine Bayraktar, “Beni mi döveceksiniz? Ona gücünüz yetmez, terbiyesizler..!” dedi. Bu sırada bir CHP’li meclis üyesi ise, “Onu istiyorsun zaten. Amacınız karışıklık çıkarmak..” diye karşılık verdi. Eski AK Parti Meclis Üyesi ve İlçe Başkan Yardımcısı Cemil Özbalta ile bazı meclis üyelerinin araya girmesiyle, iki grup arasında gerginleşen hava biraz sakinleşti. Ancak daha önce bazı mahallelerle ilgili ıslah imar planlarının komisyon raporlarına “evet” oyu verip, bu kez “hayır” oyu” kullanmaları, AK Parti grubuna yönelik tepki oluşturdu.


PROTESTOLAR SALON DIŞINDA DA DEVAM ETTİ

Meclis toplantısı devam ederken AK Parti İlçe Başkanı Bayraktar, polis korumasında salondan çıkıp, kültür merkezinden ayrıldı. Görüşmeler sırasında AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Çelik, hukuka uygun bulmadıkları ve yaşama gerilme olanağı olmadığını belirterek ıslah imar planı çalışmasına red oyu vereceklerini söyledi.
Üç mahalle ile ilgili komisyon raporları oyçokluğu ile meclisten geçtikten sonra meclis toplantısındaki diğer gündem maddeleri de görüşüldü ve oturum sonaerdi. Meclis salonu boşalırken Pınar Mahallesi Muhtarı Ayhan Yılmaz, AK Parti Grup Başkanvekil Nurettin Çelik’e  hayır oyu verdikleri için tepki gösterdi. Mahalle sakinleri de aynı şekilde protestoda bulundu. 


Güvenlik nedeniyle arka kapıdan çıkmak yerine ön taraftaki otoparkta duran araçlarını almak isteyen AK Parti grubu bu kez dışarıda bekleyen yüzlerce mahalle sakininin protestosuyla karşılaştı. Belediye zabıtaları ile sivil emniyet görevlilerinin çemberinde otoparktan çıkarılan Nurettin Çelik ve arkadaşları, polis aracıyla uzaklaştırıldı.



BELEDİYE BAŞKANI GENÇ “HER ŞEY YENİ BAŞLIYOR” DEDİ

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde bekleyen vatandaşlara hitaben bir konuşma yapıp, “Herşey bitmiş değil, daha yeni başlıyor. Sizler içeriye girseydiniz, yaşanacak kargaşada bu kararı alamazdık. Daha öncekiler oy birliğiyle alınmıştı ama bugün AK Parti grubu “hayır” oyu verince karar oyçokluğuyla geçti. Şimdi Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülecek. Oradan çıkacak karara göre yolumuza devam edeceğiz. Szin yapacağınız şey bu birlik ve beraberliğinizi bozmamaktır” dedi.


Mahalle temsilcileri de önümüzdeki hafta İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne toplu olarak gidip, meclisteki görüşmeleri takip edeceklerini belirttiler.



Tuncay Dağlı- Kent Yaşam
 
 
Editör: Haber Merkezi