Iğdır'a yönelik hasret ve özlemlerin dile getirildiği sohbet sırasında İST-TAD Başkanı Sefer Karakoyunlu, derneğin kuruluş amacı, yaptığı çalışmalar ve Iğdır'a yönelik projelerini anlattı. Karakoyunlu, "Iğdır, bizler için rüyalarımızı süsleyen bir kenttir" dedi.

Karakoyunlu'dan sonra söz alan derneğin Onursal Üyesi ve MHP Iğdır Belediye Başkan Adayı Gündüz Güneş, öncelikle davetten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Güneş daha sonra sözlerine şöyle devam etti:
"Bu dernek kurulduğu günden beri yapmış olduğu başarılı çalışmalar, tarafımızdan takip edilmekte ve takdirle karşılanmaktadır. Çalışmalarıyla Azerbaycan ile Türkiye arasında güçlü bir bağ kuran, örf ve adetlerimizi en üst seviyede tutan ve bu dayanışmayı gelecek nesillere aktaran derneğinizi bu üstün başarılarından dolayı takdir ediyorum."

Iğdır’la ilgili projelerini de açıklayan Güneş, “İnşallah başkan olduğum takdirde ilk yapacağım iş, Iğdır halkı arasında var olan birlik ve dayanışmayı en üst seviyelere taşımak ve Iğdır’ı hak ettiği yere getirmek olacaktır. Tarım ve hayvancılığı modern hale getirmek, üç ülkeye sınırı olan Iğdır’ı turizm cenneti yapmak ve en önemlisi istihdam alanları oluşturarak göçü tersine çevirmek olacaktır. Kısacası, belediye başkanı olduğum an itibariyle,

Iğdır'da yaşayan, kimliğinde Iğdır yazan herkesin başkanı olacağım. Benim için aslolan Iğdırdır”dedi.
Toplantıya dernek kurucu üyelerinin yanı sıra, TÜRKAV İstanbul Başkanı Erol Güler, MHP Kurucu Üyesi Bekir Doğan, Anadolu İrfan Otağı Başkan Yardımcısı Mehmet Soral, Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği Başkanı İlhan Aşkın, MEB İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü eski Teftiş Kurulu Başkanı Sami Karakaş, AZERTAG Türkiye Temsilcisi Oktay Bayramlı ve çok sayıda seçkin misafir katıldı.
Dernek Onursal Üyesi Gündüz Güneş’e, derneğin çalışmalarına ve Türkiye ile Azerbaycan arasında var olan dostluk ve kardeşlik bağlarını kuvvetlenmesi adına vermiş olduğu desteklerden dolayı "Türk Dünyası Onur Ödülü" verildi.



'Aldığım en anlamlı ödül'


Ödül takdimi sonrası teşekkür konuşması yapan Gündüz Güneş, “Bana bu özel ve çok anlamlı plaketi takdim ettiğiniz için Dernek Başkanı'na, Yönetim Kuruluna, tüm katılımcılara ve dernek üyelerine teşekkür ederim. Bu güzel derneğin onursal üyesi olmaktan ayrıca gururu duyduğumu belirtirken şunu ifade etmek isterim; hayatımda çok sayıda plaket ve ödül aldım ama en önemlisi ve anlamlısı bu plaket olmuştur. Bu özel plaketi her zaman odamın en güzel yerinde bulunduracağım. Hepinize saygılar sunar, teşekkür ederim” dedi.

Yaşam Haber Merkezi / CELAL KARAALİ
 

Editör: Haber Merkezi