Muzaffer Şahin “Hitleri örnek alarak halka zulmedenler, faşiszmin ne olduğunu öğrenmeliler”
Konuyla ilgili görüş birdiren CHP’li Meclis Üyesi Muzaffer Şahin, öncelikle, CHP’li belediyeler tarafından aldıkları ve uygulamaya başlanan çalışanların en düşük 1.500 lira maaş alması kararını taktirle karşıladığını söyledi.
Seçim vaadlerinde maaş düzenlemelerini söylerken, “Kaynağı nereden bulaşacaksınız” diyen hükümeti eleştirerek konuşmasını sürdürdü. Bir kez daha Cumhuriyet Halk Partili olmaktan duyduğu gururu dile getirdi.

Ak Partili Milletvekili Mehmet Metiner’in, İsmet Paşaya “Faşist” demesinde duyduğu rahatsızlığı da dile getiren Şahin, “İsmet Paşa çok partili sistemi vererek Akp’nin de meydana gelmesine sebep olmuştur. Akp’nin Toledo faşist mantığıyla kurulduğunu iddia ederek, hitlerin de aynı mantıkla kurulduğunu söyledi. “Hitleri örnek alarak halka zulmedenler, faşiszmin ne olduğunu öğrenmeliler” dedi.
Aynı zamanda İBB’li meclis üyesi olan Muzaffer Şahin, Alevi insanların tercihlerine karışıldığını söyleyerek, “Kimse kimsenin dinini, inancını tarif edemez. Siz islamı da, alevileride şekillendiremezsiniz. Hükümetin yapması gereken halkların düşünce ve inançlarını özgür şekilde ifade etmesini sağlamaktır” dedi. Bakırköy genellinde yapılan plan değişikliğine karşı çıkan İBB’yi eleştirdi.
İrfan Kurtulmuş, “Akp zihniyeti, alevilerle uğraşıyor”
Bakırköy Belediyesi’nin kimsenin dini ve ibadeti ile ilgilenmediğini sözlerine ekleyerek konuşan CHP’li meclis üyesi İrfan Kurtulmuş, “Ana kentte insanların dini şekillendiriyor. Akp zihniyeti, alevilerle uğraşıyor” dedi.

Fatma Elmasgül Torun, “İnsanlar üzerinde algı operasyonu yapıyorsunuz”
Karşılıklı tartışmaların yaşandığı meclis toplantısında konuşan Akp’li Av. Fatma Elmasgül Torun, bu bilgilendirmenin neden yapıldığını anlayamadığını, yerel yöneticilerin kendi görev alanları ile ilgili çalışma yapmaları gerektiğini söyleyerek, “Türkiye hukuk devletidir. Yerel yönetimler, yani belediye bu konuda yetkisizdir. Bu teklif yerel meclisimize önerge olarak gelince bizlerde iyi niyetimizle evet oyu vermiştik ama o zaman da buna yetkimiz olmadığını söylemiştim. Parlamenter sistemle yönetilen sistemde bu konunun TBMM’de görüşülmesi gerekir, İBB’de bile değil. İBB’nin de böyle bir yetkisi olmadığı için izin vermiyor. Yani yasal değil” diyerek insanlar üzerinde algı operasyonu yapıldığını, sanki İBB Sinagog (Havra), Şapel, Mescit ve Cemevi gibi ibadet yapılan yerlere izin vermiyormuş gibi gösterildiğini iddia etti. “Niye ibadet engelleniyormuş gibi gösteriyorsunuz” diyerek tepki gösterdi.
Selvi Sarıtaç
Editör: Haber Merkezi