Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının yaşatılmasına yönelik olan açılan sergiye bu yıl Türkiye’den 80, yurtdışından ise 70 el zanaatkâr katıldı.
Büyükçekmece Kültürpark tarihi Kervansaray’da açılan serginin açılış törenine Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“EL SANATLARINA VERDİĞİMİZ ÖNEMİN GÖSTERGESİ”

16. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında açılan “Uluslararası El Sanatları Sergisi” Ahilik geleneği “Esnaf Duası” ile kapılarını açtı. Açılış töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin en önemli sergilerinden bir tanesinin Uluslararası El Sanatları Sergisi olduğunu belirterek; “Dünyanın en eski yaşam alanlarından olan Anadolu, medeniyetlere de beşiklik yapmış, her medeniyetin kendine özgü yaşam tarzını günümüze taşımıştır. Binlerce yıllık kültürel birikimimizin aynası olan el sanatlarımız ile dünyanın çeşitli bölgelerinden gelip konuğumuz olan diğer sanatçılarımız ve eserlerini festival süresince halkımızla paylaşmak, el sanatlarına verdiğimiz önemin göstergesidir. Dünyanın barışa en çok ihtiyaç duyduğu şu dönemde 17 ülkeden gelen el sanatçılarını Büyükçekmece’de ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Biliyoruz ki, barışa giden yol kültür ve sanattan geçer” dedi.

Büyükçekmece Belediyesi’ne teşekkür

Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, el sanatlarıyla uğraşanların sayısının giderek azalmış olmasının dünya kültürü ve sanatı adına önemli bir kayıp olduğunun altını çizerek; “Yok olmaya yüz tutmuş el sanatlarını yeniden yaşatmak adına verdiği çabadan ötürü Büyükçekmece Belediyemize teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından sergiye gezen Başkan Akgün, “Atölye Bayramı”na katılan sanatçılara katılım belgelerini takdim etti.

Senay BADUR-Kent YAŞAM
 

Editör: Haber Merkezi