UNESCO İyi Niyet Elçisi Kim Puch ile İyi Niyet Elçisi Zülfü Livaneli ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Beşiktaş’taki bombalı saldırıda polis ve sivil 44 vatandaşımızın şehit olduğu Şehitler Tepesi’ne kırmızı karanfil bırakarak, dünyaya barış mesajı verdiler.


 
Vietnam Savaşı’nın sembolü, UNESCO İyi Niyet Elçisi Kim Puch, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile birlikte Şehitler Tepesi’ni ziyaret etmekten onur olduğunu belirtti. Puch, birkaç gün önce burada şehit olan kahramanlara kalbinin derinliklerinden saygı sunup, bütün şehitlerin ailelerine ve acı çekenlere sabır dileğinde bulunmak için geldiğini söyledi.
 

Puch, şehitlerin bulunduğu yerden dünyaya barış çağrısını, “Küresel farklılıklarımız, bütün mezhep, ideolojik farklılıklar son bulsun. 2017 tüm acıları geride bırakıp, birbirimize sarıldığımız bir yıl olsun. Türkiye’ye huzur gelsin ve acılarımız son bulsun” sözleriyle yaptı.
Zülfü Livaneli ise Kim Puch ile UNESCO’dan arkadaşı olduğunu belirterek, bütün dünyada çocuklar ölmesin, savaşlar olmasın, gençler toprağa düşmesin, Türkiye’de insanlar ölmesin diye çabalamalıyız. Hep birlikte buradaki acıların son bulmasını, Türkiye’ye ve dünyaya barış gelmesini diliyoruz”  dedi.
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de, Türkiye’nin içinde bulunduğu dönemde çok ciddi acılar yaşandığını ve bu acıların son bulmasını dileyerek, “Yaşanan felaketlerin, gencecik şehitlerimizin anısına sevgili Zülfü Livaneli ve Kim Puch ile birlikte buraya geldik. Livaneli’nin 50. sanat yılı için Türkiye’ye gelirken Kim Puch’a, ‘İstanbul’da terör var gitme’ telkinlerinde bulunulmuş. Ancak kendisi, ‘Barışa katkı sunmak için gideceğim’ diyerek geldi. Ve bugün de buraya birlikte geldik, tüm dünyaya barış çağrısı yapıyoruz” diye konuştu.
Tuncay DAĞLI- Kent Yaşam


 

 
Editör: Haber Merkezi