CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz, karla mücadele konusunda sosyal medya üzerinden yapılan karşılıklı eleştiri ve suçlamalara son verilmesini istedi. Deniz, “Zaten çok zor ve kötü bir dönemden geçiyoruz, sıkıntılı, üzücü olayları her gün yaşıyoruz. Bu nedenle arkadaşlardan rica ediyorum facebooktan yazışmaları burada noktalayalım. Çalışan arkadaşların şevkini kırmayalım, onların motivasyonunu artıralım. İstanbul da bizim, Sarıyer de bizim.. " dedi..
 
İstanbul’a yağan yoğun kar nedeniyle başta Sarıyer olmak üzere birçok ilçede ana cadde ve sokakların geçit vermez oluşu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin karla mücadele konusundaki çalışlmalarınının mercek altına yatırılmasına yol açmıştı. Bu sırada CHP ve AK Parti’li bazı siyasiler de sosyal medya üzerinden İBB ve Sarıyer Belediyesi’ne eleştiriler yöneltince ortaya klavye başından kar savaşı çıkmıştı. Bu arada eleştirlerin dozunun artması vatandaşların da tepkisini çekip, “Biz hizmet beklerken onlar oy kaygısıyla birbirlerine saldırıyorlar” şeklinde eleştiri getirmişti.
Gazetemizde ve diğer medyada bu yönde çıkar haberler üzerine CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz bir basın açıklaması yayınlayarak, sosyal medya üzerinden yapılan karşılıklı eleştiri ve suçlamalara son verilmesini istedi. Deniz, “Zaten çok zor ve kötü bir dönemden geçiyoruz, sıkıntılı, üzücü olayları her gün yaşıyoruz. Bu nedenle arkadaşlardan rica ediyorum facebooktan yazışmaları burada noktalayalim. Çalışan arkadaşların şevkini kırmayalım, onların motivasyonunu artıralım. İBB de bizim, Sarıyer de bizim. Her kim ne çalışma yapmışsa teşekkür edelim. Eksikler varsa onları tamamlayalım” dedi.
Gereksiz bir sanal tartışmanın daha da alevlenmesini sağduyulu yaklaşımla noktalayan Deniz’in açıklaması şu şekilde:



 “İSTANBUL BELEDİYESİ DE BİZİM, SARIYER DE BİZİM..!”
 
“Sevgili Sarıyerliler;
Kar yağışı Ülkemizin her noktasını, Ege Bölgesi’ni bile ulaşım açısından olumsuz bir şekilde etkilemiştir. Bir arkadaşım Kütahya’dan İstanbul'a 25 saatte gelebildi. Bursa, Balıkesir, istanbul yolları kapalı. Bu normal bir durum. Son yılların en kuvvetli kışını yaşıyoruz. Bu mevsimin güzel yanları da var.. Çocuklar sokaklarda cıvıl cıvıl karda oynuyor, bu işten büyük zevk alıyorlar.


Ancak iki gündür Sarıyer’de sosyal medyada yazılanlar, kar çalışmaları ile ilgili yorumlar şu yaptı, bu yaptı, Büyükşehir, ilçe belediyesi karşılaştırmaları maksadını aşmış durumda, İstanbul gerek coğrafya gerekse nüfus olarak dünyadaki birçok ülkeden büyük. Normal şartlarda bile bir köşesinden bir başka köşesine 2-3 saatte gidilebiliyor, Dolayısıyla bu devası şehre hizmet etmek kolay değil. İBB önceliğini daha önemli gördüğü alanlara kaydırmış olabilir. Sarıyer ilçe belediyesi buradaki eksikliği gidermeye çalışıp, bir dayanışma örneği göstererek 250 kişilik bir ekibi ile var gücünü kullanarak mücadele etmektedir. Kaldi ki Sarıyer gerek coğrafya, gerekse yüzölçümü olarak diğer ilçelere göre çok dağınık bir alana sahip. Beşiktaş’ta, Kağıthane’de bir uçtan bir başka uçtaki mahalleye 15-20 dakikada gidebildiğiniz halde, Sarıyer’in Rumelihisarı Mahallesi’nden, Kısırkaya Mahallesi’ne bir saat 15 dakikada ancak gidebiliyoruz. Bütün bunları gözönünde bulunduralım. Zaten çok zor ve kötü bir dönemden geçiyoruz, sıkıntılı üzücü olayları her gün yaşıyoruz. Bu nedenle arkadaşlardan rica ediyorum faceden yazışmaları burada noktalayalım. Çalışan arkadaşların şevkini kırmayalım, onların motivasyonunu artıralım. İBB de bizim, Sarıyer de bizim. Her kim ne çalışma yapmışsa teşekkür edelim. Eksikler varsa onları tamamlayalım.

Vatandaşlarımız açısından haftasonu olması avantaj oluşturdu. Biraz sabırla bu işin tadını çıkarsınlar. Karın aynı zamanda grip salgınını önleyip, mikropları giderici ve doğayı güzelleştirme özelliği de var. Durumun tadını çıkaralım.. Saygılarımla..”
Mehmet DENİZ
İlçe Başkanı
 
Tuncay Dağlı/ Kent Yaşam
 
Editör: Haber Merkezi