Ağız ve diş sağlığı konusunda vatandaşların talep ettiği sağlık hizmetini veren merkezde, Başhekim Dt. Halit Başaran ile atamaları yapılan 12 dişhekimi ve yardımcı personel görevlerini en iyi şekilde yürütüyor.

Ancak şu an için hasta sayısı az olduğundan bazı sorunlar yok gibi görünüyor. Fakat ana cadde üzerinde olduğundan ve karşısında da yeni yapılan bir cem evi bulunduğundan bu mevkide yakın gelecekte önemli bir otopark sorununun yaşanması olası görülüyor

Bu nedenle şu an için cadde kenarlarına yapılan parklanmalar göze batmasa da kısa bir süre sonra cadde kenarları park yapan araçlarla dolup, trafik çekicileri tarafından da çekilmeye başlayınca şikayetler gelmeye başlayacak. Bu çerçevede hastane yetkilileri ve mahalle muhtarının ilgililerle görüşerek, gelecekte yaşanabilecek park sorunu için önlem alınmasını sağlamaları gerekiyor.

Öte yandan Cumhuriyet Mahallesi’nde hizmete giren Sarıyer Sarıyer Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin semtin sosyal ve ekonomik kalkınmasına önemli katkı sağlaması bekleniyor. Günde 20-30 hastaya hizmet verebilecek kapasitedeki merkeze gelenlerin yaratacağı katmadeğerle başta esnaf kesimi olmak üzere birçok kesimin yarar sağlayacağı belirtiliyor.

(Tuncay DAĞLI-Sarıyer Kent)

Editör: Haber Merkezi