Sarıyer’de yaşayan girişimci kadınların ürettikleri el emeği ürünleri tüketiciye ulaştırabilmesi için yapılan çalışmalar meyvesini verdi. Halk eğitim merkezinde verilen kursların ardından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde sertifikalarına kavuşan kadınlar Sarıyer Merkez’de bir araya geldi. “Üretici Kadınlarımızın Tüketici ile Buluşması” pazarında ürettikleri birçok el emeği ürünü sergileyen kadınlar mutluluklarını pazar alanını ziyaret eden Sarıyerlilerle paylaştı.

“SARIYERLİ KADINLARIMIZIN EMEKLERİNİ TAÇLANDIRDIK”

AK Parti Sarıyer Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Adayı Dr. Gamze Demirtaş, “Sarıyer’de kadınlarımızın emeklerine katkı sunmak için yola çıktık. Aldıkları eğitimlerin sonunda artık sertifikaları da oldu. Sarıyer Merkez’de açtığımız bu pazar çok yoğun ilgi görüyor. Bu hem AK Parti Sarıyer Kadın Kolları olarak bizleri hem de el emeklerini sergileme fırsatı bulan kadınlarımızı çok mutlu etti. Kadın elinin ve emeğinin değdiği her şey güzelleşir. Sarıyerli kadınlarımızın emeklerini taçlandırdık. AK Parti Sarıyer Kadın Kolları olarak bizler el ele verip Sarıyer’i güzelleştirmek için çalışıyoruz” dedi.

SALİH BAYRAKTAR PAZAR YERİNİ ZİYARET ETTİ

AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar, el emeği ürünlerini sergileyen kadınları pazar alanında ziyaret etti. Dr. Gamze Demirtaş ile birlikte pazarı gezen Bayraktar’a, AK Parti İl Koordinatörü Canan Helvacı ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti. Kadınların ikram ettiği ev yemekleri ve tatlıları tadan Bayraktar, “Kadınlarımızın hepsine başarılarının devamını dilerim. Üreterek hayata katkı sağlamak çok önemli. Bunun en güzel örneklerini Sarıyerli kadınlar burada sergiliyor. Sarıyer’de yaşayan herkesin ilçemize katkı sağlayacak emeklerini sonuna kadar destekliyoruz” diye konuştu.

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi