İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Toplu Ulaşım Müdürlüğü Şişli-Karayolları minibüs hattının son durağını Karayolları Mahallesi’nden Yunus Emre Mahallesi’ne taşıdı. Mahalle halkı Şişli’ye ulaşım sağlamak için kullandıkları hattın ne muhtara ne de kendilerine danışılmadan değiştirilmesine ve Şişli’ye ulaşımlarının zorlaştırılmasına tepki gösterdi.

Karayolları Mahallesi Muhtarı Hıdır Örs, mahallelinin tepkisi üzerine mağduriyetin giderilmesi için dilekçe yazdıklarını ancak bir cevap alamadıklarını ifade etti. Öte yandan Muhtar Örs bir hafta önce tüm mahalle halkıyla birlikte bir imza kampanyası başlattıklarını, yeteri kadar imza toplandıktan sonra imzaları İBB’ye götüreceklerini söyledi.
36L PARADOKSU
Mescid-i Selam-Beşiktaş seferini yapan 36L çift katlı İETT otobüsünde normal yolculara çift bilet tarifesi uygulanırken, yaşlı ve öğrenci indirimleri de uygulanmıyor.
İBB’li yetkililer, 36L hattının ekspres hat olduğunu ve tüm ekspres hatların çift bilet uygulaması ile ücretlendirildiğini söyledi.

Gazi Mahallesi, Karayolları ve Yunus Emre Mahallesi sakinlerinin yoğunlukla kullandığı Yunus Emre durağından Beşiktaş seferi yapan başka bir hat bulunmuyor.
Muhtar Örs, “Karayolları sakinleri bu otobüsün diğer otobüslerde olduğu gibi tek bilet kesmesini ve indirimlerin uygulanır hale gelmesini istiyor” dedi.

EKSPRES HAT NEDİR?
Ekspres hat belli merkezi semtler arasındaki ulaşımı çevre yollarını kullanarak şehir içi seferlere nazaran daha hızlı ulaşım sağlayan İETT hattı olarak biliniyor. 

Şahin İMĞA-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi