Halkalı meydanda gerçekleşen birlik ve kardeşlik sofrasına, AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Küçükçekmece Emniyet Müdürü Ahmet Cengiz Koçak, Küçükçekmece Müftüsü Mustafa Temel, AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Mustafa Korkut, İstanbul Cemevi Başkanı Gazi Aslan, Alevi kurum ve kuruluş temsilcileri, Tokat dernekleri ve binlerce vatandaş katıldı.


''BU TOPRAKLARDA KİMSE ÇOCUĞUNA YEZİD ADINI KOYMADI” 

İftar programında konuşan Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya tüm Alevilerin matemini tebrik ederek, “Bugün aranızda bulunmak benim için mutluluk. Bu Anadolu toprakları Pir Sultan Abdalları, Yunus Emreleri, Hacı Bektaş-ı Velileri yetiştirdi. 1376 yıl önce bir acı yaşandı. O günden beri bu topraklarda yaşayan hiç kimse çocuğuna Yezid adını koymadı. Bu topraklarda yaşayan herkes birlik ve beraberliğini kanıtladı” dedi.



“MUHARREM AYI İFTAR PROGRAMLARI SENEYEDE DEVAM EDECEK''

 Temel Karadeniz ise, Küçükçekmece Belediyesi olarak ilkleri gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu sene Cem Evleri'nin de katılımlarıyla 11 gün boyunca muharrem ayı iftarı verdik. İnşallah seneye daha geniş katılımlarla iftar programları düzenleyeceğiz. Kişi bilmediğinin düşmanıdır. Belediye Başkanı olarak benim tek görevim yollar, kaldırımlar yapmak değil. İnsanları birbirlerine yakınlaştırmak. Bu ancak birlikte vakit geçirerek sağlanabilir. Bu yakınlaşmaya katkı sağladığınız için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.



“BİZ ETLE TIRNAK GİBİ BİR VÜCUDUN AYRILMAZ PARÇALARIYIZ”

İstanbul Cemevi Başkanı Gazi Aslan da, Kerbela’da yaşanan savaşın günümüzde de devam ettiğini vurguladığı konuşmasında şunları söyledi:
“İnandığımız Allah, peygamber, kutsal kitap birdir. Bizler et ve tırnak gibiyiz; bir vücudun ayrılmaz parçaları gibiyiz. Biz Alevi toplumu olarak milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde olması için çalışacağız.”
Okunan akşam ezanıyla 3 bin kişinin hep birlikte oruç açmasının ardından Alevi dedelerinden Mustafa Cemil Kılıç Kuran-ı Kerim tilaveti okurken, Salih Şahin de lokma duasını yaptırdı. Ufuk Uzun ise muharrem ayını anlatan bir konuşma gerçekleştirdi. Sanatçı Lokman Demirkıran’ın deyiş ve nefesleri de büyük ilgi gördü.



Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi