Sarıyer’in Rumeli Hisarüstü Mahallesi’nde İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleşitirilen Huzur Toplantısı’na sinema ve ses sanatçısı Orhan Gencay’ın da katılması davetlilere sürpriz oldu.

Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ile İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı’nın yanısıra emniyet müdür yardımcıları, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu başkanları ve mahalle sakinlerinin katıldığı toplantı tarihi Rumelihisarı kalesinin yanındaki Hisar Cafe-Restaurant’ta gerçekleştirildi. İstanbul Boğazı kıyısındaki tesiste biraraya gelen yerel kamu yöneticileriyle vatandaşlar, ilçenin huzur ve emniyeti için alınan ve alınması gereken tedbirler konusunda görüş alışverişinde bulundu.


GENCEBAY: ÜLKE OLARAK HER GÜÇLÜĞÜN ÜSTESİNDEN GELİRİZ


Konuklar arasında yer alan arabesk müziğinin “Orhan Baba”sı Orhan Gencebay da konuşmacıları ilgi ve dikkatle dinleyip, halkın barış ve kardeşlik duyguları içinde yaşayıp, sorunların elbirliğiyle dayanışma içinde çözümlenmesi gerektiğini belirten bir konuşma yaptı. “Gencebay, “Ülkemizin içinde bulunduğu şuanki zor durumun yanısıra sahip olduğumuz güzellikleri de görüyorum. Yabancı ülkelerin basın mensuplarıyla yaptığım röportajlarda da ülkemizin ne kadar güçlü olduğunu belirtiyor, 15 Temmuz’daki hain darbe girişliminde olduğu gibi her güçlüğün üstesinden geldiğimizi ve geleceğimizi de anlatıyorum” dedi.



KAYMAKAM BİLGİN: ÖNCELİĞİMİZ HUZUR VE GÜVEN

Toplantının açış konuşmasını yaparak, katılımcılara Sarıyer’de önceliğin halkın huzur ve güveni olduğunu söyleyen Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, sokaktaki vatandaştan, üniveristede okuyan öğrencilere kadar her bireyin yaşamını korkmadan, güven içinde sürdürmesi anlamında gereken her türlü tedbirin alınmaya çalışıldığını belirtti. Başta muhtarlar olmak üzere vatandaşa hizmet götürmekle yükümlü her kesimle işbirliği içinde olup, sivil toplum örgütlerinin görüş ve önerileriyle bağımlılık, gürültü kirliliği, trafik yoğunluğu, otopark sorunu, okul önlerinde öğrenci güvenliğinin sağlanması ve vatandaşa karşı her türlü şiddetin önlenmesi için emniyet görevlilerinin büyük çaba harcadığını söyleyen Kaymakam Bilgin, sanatçı Orhan Gencebay’a da katılımından dolayı ayrıca teşekkür etti.



İLÇE EMNİYET MÜDÜR ÇAMIRCI YAPILAN ÇALIŞMALARI ANLATTI


Kaymakam Bilgin konuşmasını tamamladıktan İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı da güvenlik için alınan emniyet tedbirleri ile muhtarlar ve vatandaşların talebi doğrultusunda gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ardından FSM Mahalle Muhtarı Osman Karaçam, Rumeli Hisarüstü Mahalle Muhtarı Çetin Karayılan, Yenimahalle Muhtarı Ahmet Çınar, Baltalimanı Mahalle Muhtarı Ali Haydar Arslan ile çeşitli derneklerin yöneticileri yapılan çalışmalara teşekkür ederken, yeni taleplerini de ifade ettiler. Muhtarların önemle üzerinde durduğu konuların başında ise bağımlı kişilerin tedavisinin yapılması, vatandaşları gece rahatsız eden, ıssız alanlarda silahla havaya ateş eden, evlerin duvarlarına yazılar yazan kişilerin önlenmesi geldi. Ayrıca İstanbul’un kanayan yarası haline gelen servis araçlarının yarattığı park ve trafik sorunu ile bazı işletmelerin valelerinin vatandaşları rahatsız eden çalışma şekillerinin düzene sokulması istendi.
İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı huzur toplantılarının her hafta bir başka mahallede gerçekleştirileceğini ve Sarıyer’de yaşayan vatandaşların emniyet içinde olmaları için her türlü işbirliğine açık olduklarını belirtti.
Toplantı sonunda Orhan Gencebay hayranları sevilen sanatçı ile hatıra fotoğrafı çektirmek için sıraya girdi.
(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)



Editör: Haber Merkezi