Firuzköy Sosyal Tesisleri’nde yemekli bir toplantıda bir araya gelen yeni İYGAD yönetimi ilk toplantısını yoğun bir katılımla gerçekleştirdi. Derneğin önceki başkanlarından AKP İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Metin Karakoç, Muhlis Polat ve Umut Veli Develi de toplantıya katıldı.

'İstanbul’un tamamını kapsayacak'

Toplantının açılış konuşmasını yapan İYGAD Başkanı Ali Tarakçı, önümüzdeki süreçte hayata geçirilecek projelerle ilgili açıklamalar yaptı. Tarakçı, İYGAD’ın artık belirli bir bölgede sıkışıp kalmayacağını ve adına yaraşır şekilde İstanbul’un tamamını kapsayacak bir dernek olabilmesi için çalışmalar yürütüleceğini, üye sayısının 500’ün üzerine çıkartılarak çok daha etkili ve güçlü bir yapıya kavuşturulacağını söyledi. Ayrıca İYGAD’ın kendi iç dinamikleri ile ayakları üzerinde durabilen, üreten ve ürettiği artı değerlerle de basın mensuplarına ekonomik katkılar sunan güçlü bir dernek olacağının altını çizen Ali Tarakçı, hedeflere ivedilikle varılabilmesi adına derneğin her üyesinin katkı sunması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Eski başkanlardan destek sözü

Tarakçı’dan sonra söz alan İYGAD Kurucu Başkanı AKP İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, İYGAD’ın kuruluşa aşaması ve ortaya koyduğu hedefler hakkında bilgi verdi. İYGAD’ın yeni yönetimine de başarılar dileyen Kaynarca, yeni yönetimi en kısa zamanda TBMM çatısı altında ağırlayacağını ifade etti. Daha sonra söz alan Metin Karakoç, Muhlis Polat ve Umut Veli Develi de yeni yönetim kuruluna başarılar dileyerek, bundan sonra da derneğe katkı sunmaya hazır olduklarını belirttiler. Yapılan konuşmaların ardından yönetim kurulu toplantısına geçildi. Başkan Ali Tarakçı yönetimde toplanan yeni yönetim kurulu üyeleri görev dağılımını gerçekleştirerek çalışmalarına başladılar. İYGAD yönetimi 9 Nisan Çarşamba günü saat 18’de ikinci toplantısını Esenyurt’ta dernek merkezinde gerçekleştirecek.

Ümit ERSOY  

Editör: Haber Merkezi