Rusya'nın Tyumen şehrinde Federal Güvenlik Servisi (FSB) binasına saldırmaya hazırlanan ağır silahlı Işid terör örgütü grubu ile Rus güvenlik görevlileri arasında sert çatışmalar çıktı. An itibari ile bölgede Yoğun zırhlı araçlar ve özel kuvvetlere bağlı Rus güvenlik güçleri sevk edildiği gelen ilk bilgiler arasında.  

“Şiddetli çatışma!”

Rusya'nın Tyumen kentinde saldırı hazırlığındaki Işid terör örgütüne operasyon düzenleyen Rus Silahlı Kuvvetleri, teröristlerin etkisiz hale getirildiğini doğruladı. Işid militanlarının kullandığı ev aldığımız ilk bilgilere göre Rus Güvenlik güçleri tarafından ateşe verildi.

“Rusya’da sokaklar kapatıldı!”

Rusya Tyumen'de Rus güvenlik güçleri ve özel kuvvetlere bağlı ekipler büyük güvenlik önlemleri alırken bir çok şehirde sokakları kapattığı, trafiğe izin vermediği gelen ilk bilgiler arasında.

“Yanan evden 1 ceset!”

Rusya güvenlik güçleri ve özel kuvvetlere bağlı ekiplerden alınan ilk bilgilere göre de yanan evden 1 ceset çıktığı söylendi. Ayrıca Tyumen’de kalan IŞİD militanlarının evi hala yanmaya devam ediyor.

“ 2 Işid militanı öldü! ”
Rus güvenlik güçeri son olarak çatışmada 2 Işid militanın öldüğünü açıkladı. (Russia Today)

“ Saldırı Helikopterleri Rusya’da! “
Rusya Tyumen'te güvenlik güçlerinin isteği üzerine Mi-28 saldırı helikopterleri de geldi. Ateş emri olan savaş uçakları şuana kadar saldırıda herhangi bir hava operasyonu düzenlemedi.

Kaynak :

Deep web haber (İnstagram) , Russia Today

VOLKAN KARAALİ – KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi